Sport

2016.03.25. 19:40

Nehéz meccsre számít a magyar labdarúgó-válogatott, de nyerni akarnak

Telki - Hosszú évtizedek után végre valóban felkészülési mérkőzést vív egy nagy torna előtt a magyar labdarúgó-válogatott.

Ferencz Balázs

Szombaton 18 órától telt ház előtt fogadja Horvátország válogatottját a nemzeti együttes a Groupama Arénában. Igazi focicsemegeként szolgálhat a derbi, hiszen két olyan csapat találkozik, melyek egyaránt szereplői lesznek a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságnak. A horvátok vérmesebb reményekkel vághatnak majd neki a június 10-én rajtoló kontinensviadalnak, azonban a magyar részvétel már önmagában sikerként könyvelhető el, s a Bernd Storck vezette válogatott fejlődni szeretne. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón a középpályás Gera Zoltán és a felcsúti védő Fiola Attila is kiemelték, hogy a játékelemek mutatói terén nincs külön elvárása a szövetségi kapitánynak, de a labdabirtoklás terén már akár a horvátok ellen is előre szeretnének lépni. Első hallásra meglepő volt a kijelentés, hiszen a horvát válogatott ellen szinte lehetetlennek tűnik e küldetés, de Bernd Storck helyre tette a téves értelmezést. A lényeg, hogy önmagához képest legyen többet a magyar válogatott játékosainak lábán a labda, akár már este a horvát klasszisok ellen.

A Puskás Akadémiában már belső védőt játszó Fiola Attilának (b) most a szélen kell figyelnie, leginkább az Internazionale szélsőjére, Ivan Perisicre

Kádár Tamás és Pintér Ádám sérülés miatt nem lesz bevethető a kockásmezesek ellen, így Korhut Mihály lesz a balhátvéd a kezdőben. A védelmet erősítheti majd a Videoton belső bekkpárja, Juhász Roland és Lang Ádám, míg a helyzetek kialakításában jeleskedhet a télen a Vidiből Lengyelországba szerződött Gyurcsó Ádám, s nagy kérdés, mire lesz képes a nemzeti csapatban a Legia Varsó gólvágója, Nikolcsi Nemanja.

Az biztos, a horvátok mégsem legerősebb összeállításukban néznek farkasszemet a magyarokkal, hiszen az utóbbi napokban több klasszis is kidőlt a sorból. A Fiorentina csatára, Nikola Kalinic megfázás és láz miatt nem utazhatott el Budapestre, így a szövetségi kapitány, Ante Cacic nincs könnyű helyzetben, előbb Ivan Rakitic dőlt ki a találkozóról, és Mark Pjaca sem bevethető, a szerdai, 2-0-ra végződött Izrael elleni meccsen pedig a csapatkapitány Darijo Srna is megsérült, kérdéses a játéka. Azonban Modricék legyőzése így komoly fegyvertény lenne.

A magyar keret: Kapusok: Bogdán Ádám (Liverpool), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (Leipzig), Király Gábor (Haladás). Védők: Bese Barnabás (MTK), Fiola Attila (Puskás), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland, Lang Ádám (mindkettő Videoton FC), Korhut Mihály (Debrecen). Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (FTC), Kleinheisler László (Werder Bremen), Nagy Ádám (FTC), Stieber Zoltán (1. FC Nürnberg). Támadók: Böde Dániel (FTC), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover 96)

A horvátok kerete: Kapusok: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (H. Split), Ivan Vargic (HNK Rijeka). Védők: Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Darijo Srna (Sahtar Donyeck), Domagoj Vida (D. Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Gordon Schildenfeld (D. Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo). Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Internazionale), Mateo Kovacic (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozovic (Inter), Alen Halilovic (Sp. Gijón), Domagoj Antolic (D. Zagreb). Támadók: Mario Mandzukic (Juventus)

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!