Sport

2017.08.16. 16:10

Végre beindult a Volán - Poprádon kezdték a szezont a Fehérvár AV19 jégkorongozói

SZÉKESFEHÉRVÁR - Végre jégen a Fehérvár AV19. Ráadásul már nem csupán tréningen, hanem rögtön tétmeccsen. Elvégre a Visegrád Kupáról beszélünk.

Szupkai Gábor

Poprádon Benoit Laporte nem is sokat teketóriázott, és akit csak lehetett igyekezett megnézni meccskörülmények között is. A teljes keretből csak Kiss Zsombor és az újonnan igazolt Arttu Luttinen hiányzott. A sorokat pedig így állította össze a fehérváriak kanadai vezetőedzője: Rajna (Scola) - Jyrkkiö, Uotila, Kóger, Erdély, LoVecchio - Harty, Vidmar, Szabó B., Latendresse, Gilbert - Szirányi, Stipsicz, Szabó K. Music, Vincze - Szabó D., Kocsis, Reisz, Sárpátki.

A lendületes kezdéssel nem is akadt probléma, Kóger Dániel egy kipattanót vágott a hálóba másodpercekkel a kezdés után. Viszont a Poprád sem maradt adós, mindössze 16 másodperccel később már 1-1 állt az eredményjelzőn. A játékrész közepén egy kettős hátrányt kivédekezett a Volán, de a szimplát már kihasználta a Poprád, amire ismét Kóger adott csattanós választ még ebben a húsz percben. 2-2.

Kóger Dániel két gólt is szerzett, remélhetőleg egész idényben tartja ezt a szintet
Fotó: Végh Boldizsár

A második harmadban újra létszámfölényben voltak eredményesek a szlovákok, majd négy a négy ellen is sikerült a kapuba juttatniuk a korongot, ebben a periódusban gól nélkül maradt a Fehérvár. 4-2.

A harmadik húsz percben pedig a hazaiak nem tudták növelni góljaik számát, míg Kocsis Ferenc révén a Fehérvár egyszer megszólaltatta a dudát, ám így is 4-3-as vereséggel nyitotta a Visegrád Kupa küzdelmeit a Fehérvár.

- Ez volt idén az első igazi mérkőzésünk nagyobb pályán, hiszen Fehérváron a kisebb jégen edzünk. Egy remekül korcsolyázó ellenféllel mérkőztünk meg. Nagyon jól támadtunk le és az emberelőnyös játékunk is jól működött. Emellett az emberhátrányos játékot is gyakorolhattuk, hiszen sok volt a kiállítás, de ez igaz mindkét oldalra. Látjuk, hogy még sok munka vár ránk, de az alapok nagyon jók, amire lehet építeni.

Most időre van szükségünk. Edzhetsz, amennyit akarsz, de csak akkor fejlődsz, ha jó csapatok ellen játszhatsz mérkőzéseket. A Visegrád Kupa lehetőséget nyújt arra, hogy jó csapatokkal mérjük össze az erőnket. Ha minden mérkőzésen előre tudunk lépni, készen fogunk állni a szeptember 8-i rajtra. Bizakodva várjuk a következő hat mérkőzést - mondta a Fehérvár AV19 vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!