Itt a dobogó, ott a bennmaradás a cél

2019.05.10. 20:19

Végletek csatája

Az Újpest jövőre is kilépne a nemzetközi porondra, a Puskás az ősszel is az élvonalban futballozna – van tehát tétje bőven az OTP Bank Liga NB I szombaton 17 órakor kezdődő találkozójának.

Nagy Péter

Sós (fehér) a stabil védekezés mellett a kontrákban bízik Fotó: PFLA

A hetedik is kieshet, matematikailag az utolsó, azaz a tizenkettedik is benn maradhat – valahogy így vezethetnék fel az első osztályú labdarúgó-bajnokság hátralevő két fordulóját. A Puskás Akadémia éppen előbbi pozícióban „tiszteleg”, míg a Haladásnak a sereghajtó szerepe jutott. A két együttest hét pont választja el a táblázaton, viszont a 11. és ezzel még biztos „kipottyanó” DVTK már csak két egységnyire van a felcsútiaktól – ember legyen tehát a talpán, aki megjósolja, melyik gárda búcsúzik az elittől az idény végén. A szombathelyiek esetében azonban a csillagok kedvező állására is szükség van az NB I-es tagságuk meghosszabbításához, míg a Vál-völgyieknek saját kezükben van a sorsuk. Hogy Fortuna nagyasszonya mennyire volt kegyes Komjáti András legénységéhez a sorsolást illetően, az más kérdés, de egy biztos: a tabella nem hazudik. A PAFC-nek így mindenképp pontot, pontokat kell csennie a dobogóra hajtó Újpesttől és a már bajnok Ferencvárostól.

Furcsa helyzetben van Sós Bence, aki az őszi szezonban még a bajnoki címvédésért szállt harcba a Mol Vidi FC futballistájaként, idén viszont – lévén a fehérváriak kölcsönadták Felcsútra – a bennmaradásért küzd a Puskással.

Sós (fehér) a stabil védekezés mellett a kontrákban bízik
Fotó: PFLA

– Az elmúlt hetek során betaláltunk a tavalyi aranyérmes Vidi otthonában, majd hazai pályán a szintén élcsapatnak számító Honvéd ellen is kétszer voltunk eredményesek – ez mindenképp azt mutatja, hogy képesek vagyunk helyzeteket kialakítani – kezdte Sós. – A legfontosabb, hogy szervezetten védekezzünk, a gólokhoz extrát kell nyújtani. Kicsit zavar, hogy nem tudok a tavasszal betalálni, eddig csak három gólpasszig jutottam, de ha sikerül megtartanunk az első osztályú tagságunkat, akkor nagyon boldog leszek. Az Újpest mindig is szervezett csapat volt, köszönhetően annak, hogy évek óta együtt játszanak. Mindkét társaság számára fontos lesz a hétvégi mérkőzés, remélhetőleg össze tudjuk rakni a védekezésünket, s akkor kontrákból majd adódnak lehetőségeink is.

A tavalyi kiírásban a Pintér Attila vezette akadémia rendesen kifogott a fővárosiakon, a sárga-kékek háromból háromszor verték a IV. kerületieket, igaz, a legfontosabb csatát, az MK-döntőt éppen a lilák ellen bukták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában