nhl

2020.02.21. 08:48

Véget ért a Lightning győzelmi sorozata

A házigazda Vegas Golden Knights csütörtökön 5-3-ra nyert a Tampa Bay Lightning ellen, megszakítva ezzel a vendégek tizenegy mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatát az észak-amerikai jégkorongligában (NHL).

A kanadai Mark Scheifele négy ponttal – három gól, egy assziszt – járult hozzá a Jets 5-1-es sikeréhez az Ottawa vendégeként. A Winnipeg harmadik egymás utáni találkozóján győzött.

Tovább tart a Columbus mélyrepülése, amely egymást követő hetedik találkozóját vesztette el. A Blue Jackets saját közönsége előtt hosszabbításban kapott ki a Philadelphiától, a két együttes összecsapásán sorozatban negyedszer diadalmaskodott a Flyers.

Öt mérkőzés után újra betalált Alekszandr Ovecskin, ám csapata, a Washington Capitals hazai pályán így is alulmaradt hosszabbításban a Montreal Canadiensszel szemben. Az orosz klasszis 699 gólnál jár az NHL-ben, és nyolcadikként érheti el a 700 gólos határt. A fővárosiak sorozatban harmadszor kaptak ki, a Montreal ötmeccses vereségi szériáját szakította meg.

A címvédő St. Louis Blues 1-0-ra múlta felül vendégét, az Arizona Coyotes együttesét. Jordan Binnington 14 lövést hárított.

Megőrizte hálóját a kapott góltól Frederik Andersen is. A kapus 24 védéssel járult hozzá együttese sikeréhez: a Toronto Maple Leafs otthon 4-0-ra nyert a Pittsburgh Penguins ellen.

Eredmények:

Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 3-4, hosszabbítás után

New Jersey Devils-San José Sharks 2-1

Toronto Maple Leafs-Pittsburgh Penguins 4-0

Washington Capitals-Montréal Canadiens 3-4, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Winnipeg Jets 1-5

St. Louis Blues-Arizona Coyotes 1-0

Vegas Golden Knights-Tampa Bay Lightning 5-3

Los Angeles Kings-Florida Panthers 5-4

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában