Sport

2009.07.01. 02:29

Várt és váratlan atlétasikerek

Székesfehérvár - Az ARAK utánpótláskorú atlétái jól szerepeltek az általuk rendezett ifjúsági, junior és U23-as országos bajnokságon. A hazai hétvégét Hirt Károly elnök értékelte.

Silye Sándor

- Nyolc éremben bíztunk, tíz lett belőle - vágott mindjárt a közepébe Hirt Károly. - Két alkalommal az ezüstből arany is lehetett volna, de Frey Virág és Szilassy Katalin hiába futott egyéni csúcsot, ellenfeleik egy árnyalattal jobbak voltak náluk. Zsigovics Natália volt az első az egyenlők között, két aranyérmet szerzett, 200 és 400 méteren. Borsányi Gyöngyi hármasugrásban volt aranyos , kiemelkedett ezüstérmével az említett Frey és Szilassy, és Bese Zsófia, akit Borsányi győzött le. Büszkék vagyunk bronzérmeseinkre, Frey 100 méteren lett harmadik méretes egyéni csúccsal, Racskó Martin a fiú 100 méteren állhatott dobogóra. Volt meglepetés érmesünk is, Navarette Noémi 400 gáton, és a legújabb felfedezettünk, Farkas Dáriusz, a kosárlabdaedző fia. Ő 5000 méteren lett harmadik, eredménye elképesztő, hiszen még csak egy éve atletizál, szép jövő előtt áll. Nem szereztek érmet, de dicséretesen szerepeltek fiú ugróink. Pintér Mátyás, aki az ifiknél rúdugrásban a negyedik, hármasban és távolban ötödik lett, a junior Reichardt Roland magasugrásban 2 méteres egyéni csúccsal negyedik, László Dávid magasban ötödik, távolban hatodik, Bognár Dia nyolcszázon ötödik, Berta Zsuzsa ugyanebben a számban a nyolcadik.

- Mi következik most?

- A hétvégén U23-as válogatott viadal lesz Zsigoviccsal, élete ötödik atlétikai versenyén Farkas már válogatott lesz. Erre egy hétre ifi-vb Borsányival, Frey-jel, Besével. A kettő között Universiade Végh Tiborral, aki a legjobb hat között végezhet. Június végén Zsigovics a junior vb-n indul, július 19-én rendezzük az ARAK-kupát.

- Tehát lesz jövő...

- Miért ne lenne? Bízhatunk a felsorolt és a fel nem sorolt versenyzőinkben, jó edzőink, jó atlétáink vannak, a körülményeink is kiválóak. Élvezzük az önkormányzat támogatását, és az atlétikai szövetségét is. Eséllyel pályázunk az egyik utánpótlás-nevelő központ címre, ami komoly anyagi támogatással jár, igaz, ehhez szükséges az önkormányzat segítsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!