Sport

2017.01.07. 19:30

Uralták a játékot, de sok helyzetet kihagytak

A pénteki, Bolzano felett aratott szétlövéses győzelem után a korábbi fehérvári tréner, Rob Pallin irányította Innsbruck együttesét fogadta a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az EBEL 41. fordulójában.

Ferencz Balázs

Ez az igazi sorozatterhelés!

24 óra leforgása alatt két tétmérkőzést is maga mögött tudhatott a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. Nem is komolytalan derbiket, hiszen az EBEL alapszakaszának végéhez közeledve minden egyes összecsapás döntően befolyásolja a középszakasz forgatókönyvét.

A Bolzano hiába kapott ki pénteken, egyetlen szerzett pontjával is biztosította helyét a rájátszásban, azonban a szombati rivális, Innsbruck még nem érezheti magát páholyban. Az exfehérvári tréner, Rob Pallin együttesének minden pont rettentő fontos, éppúgy, mint a legjobb nyolcba igyekvő Volánnak is. A kék-fehérek a 9. pozícióból fogadták az Innsbruckot, Hetényi most pihent, Rajna őrizte a ketrecet. Figyelnie is kellett a meccs elején, mert ugyan az iram nem volt öldöklő, de inkább a fehérvári harmadon belül csúszott a pakk.

Fotó: Molnár Artúr

Mígnem aztán Kóger a 4. percben betalált, de a hazai csatár csak a bírók sípszava után terelte a korongot a vonal mögé, nem ért a találat. Emberelőnyben pörgethette fel a játékot a Fehérvár, de csak Manavian jutott lövésig, Chiodo védett. Volt válaszuk a „Cápáknak", Spurgeon iramodott meg szólóban, de Rajna fogta a ziccerét.

Aztán egy rossz csere és egy akadályozás miatt 1 perc 10 másodpercig kettős fórban játszott a Volán, de Sofron lövését Chiodo a lepkéssel fogta, Sarauer pedig a bal kapuvasat fakasztotta csilingelő dalra, de a háló nem rezdült. Nem panaszkodhattak a hazaiak, sorozatban kapták az emberelőnyöket, de ezek kihasználatlanul maradtak.

Fotó: Molnár Artúr

A második harmadra áthúzódó kettős fórral sem tudtak mit kezdeni Sarauerék, s a pontatlanságot büntették a vendégek. A 22. percben egy kapu előtti kavarodás után Lamoreaux ütőjéről vánszorgott a pakk Rajna lábai között a kapuba, 0:1. Sokkolta a találat a fehérváriakat, s nem sokkal később szemlélhették, hogyan kell sáfárkodni az emberelőnnyel, Smith vette be a kaput, 0:2. Nehezen ugyan, de rendezte a sorokat a Volán, s a mérkőzés derekán a negyedik sor villant. Szabó-Pál Krisztián harcolt a kapu előtt, majd jött Sárpátki Tamás, és végre meglepte Chiodot, 1:2.

Fotó: Molnár Artúr

A záró periódus elején nyomás alá helyezték a fehérváriak az osztrák kaput, de hiába tüzeltek többen is a vendégketrecre, Chiodo egyszerűen mindent fogott. A túloldalon azonban Clark szinte a semmiből növelte az Innsbruck előnyét a 47. percben. Reisz bunyót nyert Teschauerrel szemben, majd az 52. minutumban Sarauer álomszép csellel és lövéssel zárkóztatta a Volánt, 2:3. Elképesztő iramot diktáltak a fehérváriak, parázs helyzetet teremtve az innsbrucki kapu előtt. A végén levitte kapusát a Volán, s Clark az üres kapuba talált, 2:4.

- Az első harmadban kétszer állhattunk fel kettős emberelőnyben, valamint volt hat másik előnyünk is, amiket nem tudtunk belőni, de ebben a ligában ki kell használni ezeket a lehetőségeket, hogyha nyerni szeretnénk. Az emberelőnyös játékosaink nem hoztak helyes döntéseket az első játékrészben és úgy gondolom, hogy ezért veszítettük el a mai mérkőzést. Nehezen megy a csapatnak a gólszerzés, és ez egy olyan probléma, amivel év eleje óta küzdünk. Nagyon jó volt a védekezésünk, de a másik oldalon nem tudtunk betalálni. Az Innsbruck keményebben dolgozott ma nálunk, és talán ez az oka annak is, hogy ők az ötödik helyen állnak a tabellán, mi pedig a kilencediken - értékelt Benoit Laporte, a fehérváriak vezetőedzője.

Fehérvár AV19–HC TWK Innsbruck „Die Haie" 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Székesfehérvár, 3384 néző. Vezette: Grumsen, Nikolic.

Fehérvár: Rajna – Schiestel (2), Vernace, B. Orban (1), Sarauer 1, Bodo – Owens, Manavian, Vincze, Kóger, Sofron – Szirányi, Orbán A., Beauregard, Vas J., Maylan – Szaller, Szabó B., Szabó-Pál (1), Reisz, Sárpátki 1. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Innsbruck: Chiodo – Stach (1), DeSantis, Bishop, Spurgeon, Lammers – Ross, Lindner, Huber (1), Clark 2, Smith 1(ee) – Mitterdorfer, Pedevilla, Schennach, M. Lamoreaux 1, Sedivy – Saringer, Frischmann, Teschauer, Mössmer. Vezetőedző: Rob Pallin.

Kiállítások: 9 ill. 23 perc. Kapuralövések: 37-40.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!