Sport

2014.01.04. 19:05

Ünnepélyes csarnokavató, majd a várva várt mérkőzés

Vasárnap 16.40-kor kezdődik a ceremónia a Gáz utcai létesítményben, aztán Alba Fehérvár–Körmend mérkőzés.

Matók János

Történelmi dátumhoz érkezik 2014. január 5-én, vasárnap a koronázóváros: ünnepélyesen átadják a jelentősen átalakított és modernizált Gáz utcai sportcsarnokot, majd 17 órakor elkezdődik az Alba Fehérvár–Körmend NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Mindenki kiböjtelte: az Alba Fehérvár kosárlabdázói és a szurkolók egyaránt, akik az elmúlt fél évben két albérletben is láthatták kedvenc csapatukat. Hiszen amíg a Gáz utcai létesítmény átalakítása zajlott, a hazai bajnoki mérkőzéseket a Videoton Oktatási Központban, az Európa Kupa összecsapásait pedig a Veszprém Arénában tekinthették meg.


Az Alba Fehérvár játékosai lassan belakják a kibővített és felújított Gáz utcai modern sportcsarnokot (Fotó: Lovász Lilla)



Most viszont elérkezik a várva várt időpont, hiszen vasárnap 16.40-kor elkezdődik a ceremónia, a csarnokavató ünnepség, majd azt követően, 17 órakor az Alba Fehérvár–Körmend NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Amelyen azért nem lesz olyan egyszerű Carlos Frade vezetőedző legénységének a dolga. Még tavaly októberben, a felek körmendi találkozóján egy meglehetősen fáradt Alba lépett pályára, hiszen az Európa Kupában történő bemutatkozás után az oroszországi Novgorodból tért haza a csapat, egy hosszú utazást követően. Így a Körmend a kiélezett végjátékban 75:74-re győzött Juhosék ellen, akik egyértelműen szeretnének visszavágni. Arról nem beszélve, hogy hazai környezetben a veretlenség megőrzése is motiválja az Alba Fehérvár játékosait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!