Sport

2016.01.07. 09:45

Újrahasznosítják a Sóstói Stadion lebontott elemeit

Székesfehérvár – Megkezdődött a székesfehérvári Sóstói Stadion lelátójának bontása, de nem kerül minden a szemétbe.

Szupkai Gábor

Ne érjen senkit meglepetésként, ha itt ott majd ismerős székkel vagy egyéb darabjával találkozik a Sóstói Stadionnak.

– A létesítmény elemeinek többségét a város és Fejér megye több stadionjában, illetve határon túli településeken hasznosítják majd újra – mondta Cser-Palkovics András polgármester a helyszínen tartott szerdai sajtóbejáráson.

Egy akció keretében a bérletes szurkolók decemberben megvásárolhatták a lelátón használt székeiket, és nyolcszázan éltek is ezzel a lehetőséggel. A bérlettel nem rendelkezők ezután vásárolhatnak majd székeket a Videoton FC egykori stadionjából. A maradékot pedig több mint harminc település között osztják szét, jut belőlük Csákvár, Iszkaszentgyörgy, Sárkeresztúr futballpályáinak lelátójára, de Székesfehérváron is marad belőlük. Bővítik a Bregyó-közi atlétikai centrum mobil lelátóinak számát, székeket szerelnek rájuk, de a Köfém sporttelep rögbipályájára és a MÁV-pályán létesítendő amerikaifutball-pályára kilátogatva is ismerős székekbe ülhetünk majd, amennyiben a helyszíneken szurkolunk.

Még a gyep is különleges elbánásban részesül, tavasszal áttelepítik az Ikarus pályára, és a Sóstói Stadion főépületének berendezései sem lesznek az enyészeté, hiszen a tervek szerint a város egyéb intézményeiben szeretnék hasznosítani ezeket. A MÁV-pályára pedig több száz betonelemet szállítanak át, ott lelátót építenek belőlük. Egyedül az eredményjelzőt nem hasznosítják újra, az sajnos már olyan állapotban van, hogy menthetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!