Sport

2012.12.15. 12:50

Újabb fontos mérkőzés vár a fehérvári hokisokra Grazban

Nincs megállás az EBEL-ben, a SAPA Fehérvár AV 19-nek pénteki hazai sikere után vasárnap idegenben kell bizonyítania.

Káldor András

Még nem volt vége a SAPA Fehérvár AV 19 péntek esti meccsének a Klagenfurt ellen, amikor már több szurkoló jelezte, ők bizony elkísérik vasárnap Grazba a csapatot, mert szerintük a stájer fővárosban is van keresnivalója a Volánnak. Mindenesetre elkél majd a szurkolás, mivel ez a találkozó is – akárcsak a legutóbbi – amolyan négypontos meccs lesz, mert a Moser Medica Graz99ers a tabellán két ponttal előzi meg a fehérváriakat.

Az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban már kétszer összecsaptak az idei szezonban, és mindegyik mérkőzésen a Fehérvár Ördögök diadalmaskodtak. Az elsőt 3-2-re, míg a másodikat szétlövés után 2-1-re hozta a csapat. A góllövőlistán 5. helyen álló Sofron István társaságában egy grazi éleslövész is felbukkan, Olivier Latendresse ugyanúgy 16-szor talált be az ellenfelek ketrecébe. Igaz ott van még minden hájjal megkent 35 éves kanadai, Greg Day is, aki "csak" 11 gólt ért el, de rá is különösen kell figyelnie a kapuban Adam Munronak, hiszen akárcsak az előző meccseken ma is szükség lesz a rutinjára.

"Kapus vagyok ez a dolgom, annak, pedig külön örülök, hogyha teljesítményemmel hozzá tudom segíteni a csapatot a győzelemhez." – mondta szerényen, miután pénteken őrületbe kergette a klagenfurti támadókat – 37 lövésből 36-ot hárítva. Nem véletlenül jegyezte meg a Fehérvár vezetőedzője, Jan Neliba: "Munro sziklaszilárd oszlopként tartotta a frontot kapunkban, nélküle kevesebb sanszunk lett volna." Persze azért a pozitívumok mellett arról sem felejtett el szót ejteni a cseh szakvezető, hogy volt a csapatnak több kihasználatlan helyzete, és a későbbiekben nem ártana nagyobb figyelmet fordítani ezek értékesítésre, mert nem mindig lehet megúszni egy kapott góllal a hatvan percet.

És akkor még néhány gondolat erejéig Kyle Bailey-ről. Néhány héttel ezelőtt az "Ezerfejű Cézár" a pokolba kívánta a nyáron igazolt amerikait, akiről azért tudni kell, hogy ugyanabban a bajnokságban vitézkedett, mint a tavalyi közönség kedvenc, és mára már klubváltása miatt közellenséggé vált Derek Ryan – és igazán kiváló mutatói miatt szerződtette őt a klub. Az más kérdés, hogy eddig tényleg nem vágta ki a rezet, szürkén játszott, ám pénteken ő is megmutatta – nem is olyan rossz hokis, és egy csapásra skandálta nevét a publikum. Ütött egy gólt, nagyot harcolt, és nem utolsó sorban bunyózott egy jót Thomas Hundertpfund-dal, akit levitt a jégre. A meccs után a drukkerek alig akarták a csarnokból hazaengedni, fotók készültek vele, lapogatták a vállát. Akár ő is lehet a kék-fehérek titkos fegyvere a 17.30-kor kezdődő találkozón, a beteg Eric Johansson helyén...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!