Egyre távolabb a címvédéstől

2019.02.09. 19:40

Újabb blama: a Diósgyőr is legyőzte a Vidit

Második mérkőzését is elveszítette 2019-ben Marko Nikolics együttese, ezúttal a kiesőjelölt DVTK vitte el mindhárom pontot a MOL Aréna Sóstóból az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 20. fordulójában.

Nagy Péter

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Legutóbb 2015 őszén találkozott egymással a két gárda Sóstón, akkor Miroslav Grumicsnak köszönhetően a borsodiak 1-0-s előnnyel vonulhattak pihenőre, de a Videoton Sejben Viktor és Loic Nego révén fordítani tudott a második játékrészben. Ha már Nego: a francia színekben U19-es Európa-bajnok szélső a hírek szerint hamarosan állampolgári esküt tesz a Városházán – ez azonban csak a Vidinek jó hír, a magyar címeres mezhez szükséges kritérium rendszernek nem felel meg a 28 éves játékos.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„A Diósgyőr egy olyan együttes, amely szereti játszani a focit, bízunk benne, hogy sikerül ebben őket megakadályozni, és a mi akaratunk fog érvényesülni a pályán” – nyilatkozta a hazaiak egyik legkreatívabb futballistája, Kovács István a mérkőzést megelőzően. Ennek Marko Scsepovics adott nyomatékot kevesebb mint 180 másodperc elteltével, amikor Nego passzát Dusan Brkovics díszkíséretében vágta a bal alsóba, 1-0. A szerb ezzel hetedik találatát szerezte az idei kiírásban, amivel a MOL-csapat legeredményesebb mesterlövésze. Továbbra is lendületben maradtak a hazaiak, de a miskolciak ki tudja, hányadik számú kapusa, Bukrán Erik (a borsodiak Antal Botondot és Ivan Radost is foglalkoztatták a futó idényben) remek érzékkel lépett ki Armin Hodzic szöktetésére. A mély talajon láthatóan jól ültek az ütempasszok a hátráló bekkekkel szemben, ezt próbálta kihasználni Fernando Fernández alakulata is a nem éppen legstabilabb lábon álló koronázóvárosi védelemmel szemben. Az már a Puskás Akadémia elleni szezonnyitón is bebizonyosodott, hogy Juhász Rolandék könnyen zavarba hozhatók a védőzónában. A 28. percben aztán össze is jött az egyenlítés: Szerhij Sesztakov jobbról beívelt labdáját Juhász elvétette, Branko Mihajlovics pedig egy átvétel után a hálóba bombázta Kovácsik Ádám lábai között, 1-1. Öt perccel később jött az újabb hideg zuhany, amikor Vernes Richárd jobb oldali szabadrúgását Dejan Karan előbb az égbe fejelte, majd a lehulló labdát félmagasan a kapuba továbbította, 1-2. Pofon a javából! Huszti Szabolcs aztán szinte egyből visszahozhatta volna a meccsbe az övéit, de a rutinos középpályás előbb ballal tekert mellé ígéretes ziccerben, később pedig középről állította röppályára a játékszert.

A lehető legjobban kezdődött a második játékrész a vendéglátók számára, miután Karan a tizenhatoson belül lerántotta a kiugró Pátkai Mátét a 46. percben. És itt dicsérjük meg a játékvezetőt, aki remekül alkalmazott előnyszabályt, majd mikor a helyzet odalett, befújta a jogos büntetőt. A labdához a biztos ítélet-végrehajtónak hitt Huszti állt, aki ballal szétforgácsolta a jobb kapufát. Nem a válogatottságtól 2010-ben elköszönő futballista napja volt, az biztos! A szerencse sem szegődött Marko Nikolics legénysége mellé, egy ízben Pátkai emelését Tamás Márk a gólvonal elöl vágta ki. Egyre frusztráltabbá váltak a házigazdák, Kovács Istvánék sokszor nagy távolságokat tettek meg csak azért, hogy valós, vagy vélt sérelmeiket szóvá tegyék – ennek tükrében nem meglepő, hogy Pintér sporttárs 12 sárga lapot osztott ki a 90 perc során. A csereként pályára lépő Tajti Mátyásnak körülbelül 20 másodperc szükségeltetett, hogy „besárguljon”. Amikor a focival foglalkoztak a csapatok, akkor szép dolgok is születtek: ilyen volt Márkvárt Dávid indítása is, amivel a néhány perce beállt Bacsa Patrik iramodott meg, de Juhász hatalmas sprintje, valamint Kovácsik Ádám jól időzített vetődése miatt elmaradt a slusszpoén. A köd közben leszállt, a székesfehérvári szurkolók pedig elindultak hazafelé – kedvenceik második összecsapásukat is elvesztették 2019-ben.

Marko Nikolics, a MOL Vidi FC vezetőedzője: – Rosszat nem tudok mondani a csapatra és a hozzáállásra, mindenki küzdött, mindenki nyerni szeretett volna. Hiába alakítottunk ki számos helyzetet, sorban kihagytuk ezeket, ahogy a büntetőt is. Nem voltunk szerencsések az elmúlt két meccsen, de talán egyiken sem érdemeltünk győzelmet. Másfél évig álomszerűen alakultak a dolgok, úgy érzem, ennek most isszuk meg a levét. Továbbra is másodikak vagyunk, a végsőkig fogunk harcolni.

Jegyzőkönyv

Mol Vidi FC – Diósgyőri VTK 1-2 (1-2)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 2540 néző. Vezette: Pintér Cs. (Szert, Lémon)

Mol Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Fiola , Stopira – Pátkai (Hangya, 67.), Hadzic, Kovács I., – Huszti (Futács, 61.) – Hodzic, M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics.

DVTK: Bukrán – Brkovics, Karan, Tamás M. – Sesztakov, Szabó B. (Hasani, 87.), Mazalovics, Márkvárt, Juhar – Vernes (Tajti, 68.), Mihajlovics (Bacsa, 80.) Vezetőedző: Fernando Fernández.

Gólszerző: Marko Scsepovics (3.), ill. Branko Mihajlovics (28.), Dejan Karan (33.)

Sárga lap: M. Scsepovics (16.), Huszti (32.), Juhász R. (63.), Fiola (80.), Futács (85.), Kovács I. (88.), Kovácsik (94.), illetve Karan (47.), Tajti (70.), Tamás M. (85.), Bukrán (88.), Mazalovics (92.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában