Olimpia

2012.07.28. 12:22

Tudósítónk jelenti Londonból - Fiatalok lobbantották a lángot (fotókkal)

London - Káprázatos megnyitóval – elképesztő színkavalkádban úszott több mint négy órán az Olimpiai Stadion - vette kezdetét a londoni ötkarikás játékok.

Horog László

Az egész világ találgatta, ki lobbantja majd meg az olimpiai lángot, nevek röpködtek, ám a valóságot senki sem tudta: nem valami húzónév, világszerte ismert sportolónak adatott meg a dicsőség, hanem néhány fiatal tartotta a kezében található fáklyát a hatalmas tölcsérbe, amit meglepő módon nem a lelátó tetején, vagy valami közeli, gigantikusan magas építményen, hanem a játéktér közepén helyeztek el.

 

 A galériáért kattintson a képre!

A ceremónián a mieink a háromszor olimpiai bajnok – a brit fővárosban is győzelmi esélyekkel érkező – vízilabdázó Biros Péter vezetésével, Hongkong mögött és Izland előtt érkeztek.

A színpadi fellépőkre sem lehetett panasz, Mike Oldfield gitározott, Paul McCartney énekelt, utóbbi zárta a rendkívül látványosra sikeredett, ám a tervezettnél hosszabbra nyúlt nyitóünnepséget.

A nyári játékok II. Erzsébet az ilyenkor szokásos, szűkszavú mondatával vette kezdetét: "A harmincadik nyár, olimpiai játékokat ezennel megnyitom".

Szombattól a sportolóké a főszerep. Két és fél héten át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!