Sport

2012.07.13. 08:20

Trónra lépne a Dunaújvárosi Gorillaz

Dunaújváros - Három éve bajnokként fejezte be a szezont a Dunaújváros Gorillaz, amely most tíz fehérvári játékossal megerősödve, a divízió I trófeáját is begyűjtheti. Visszavágás!

Agárdy Csaba

Cél a bajnoki serleg elhódítása - üzenték a szezon elején a konkurenciának és a szurkolóiknak a Dunaújváros Gorillaz játékosai, akik immáron nemcsak a Dunaújvárost képviselték a magyar amerikaifutball divízió I-es pontvadászatában, hanem Székesfehérvárt is. Ugyanis a Gorillák csapata a szomszéd vártól érkező kölcsönjátékosokkal bővült: kereken tíz Fehérvár Enthroners játékos is erősíti az immár megyeivé duzzadt gárdát. Amelyre most nem kisebb kihívás vár, minthogy szombat délután a fővárosi BKV Előre pályán, a Sport utcában elhódítsa a Pannon Bowl serlegét, azaz divízió I bajnoka legyen.

A Dunaújváros Gorillaz eddig hat meccset játszott a szezonban, és mind a hat derbin győztesként hagyta el a zöld gyepet. A nagy menetelés során a vesztesek táborához tartozik az Eger Heroes, a Budapest Titans, a Békéscsaba Raptors, a Jászberény Wolverines és a Szolnok Soldiers egylete.

Az utolsó "verést" az Eger Heroes zárja, amely az elődöntőben ismét tapasztalhatta,  miért is verhetetlen a Fejér megyei csapat. A legutóbbi tétmeccsen játszi könnyedséggel verték a hevesieket (42-12), mondhatni tekintélyes erődemonstrációt tartva a szombati fináléra. Az ellenfél az a Békéscsapa Raptors lesz, amelyet - mint fent is látható - már egyszer legyűrt a Gorilla kollektíva, mégpedig a viharsarkiak fészkében, Csabán.

Azonban a múlt év történései azt bizonyítják, a Raptorokat egy percre sem szabad leírni. Mert: a viharsarkiak egy vaskos meglepetéssel ütötték el csapatunkat a tavalyi döntőtől (14-16), amelyet épp a dunaújvárosi stadionban rendeztek - a Raptoroknak köszönhetően nélkülünk.

Szerény megállapításunk szerint, eljött az idő az említett kínos tartozás rendezésére. Az eddig mutatott játék alapján a Gorillaz az esélyese a döntőnek, ám a viharsarki játékosok bizonyára mindent megtesznek majd azért, hogy megakadályozzák a Gorillák kupaátvételét.

A döntő szombaton délután öt órakor kezdődik a BKV-pályán. Előtte három órakor a divízió II-es liga fináléján szurkolhat a közönség. Itt a Budapest Cowboys második csapata  és az Újpest Rebels csap össze a Duna Bowl-ért. A tengeren túli mintát követve, a szervezők itt is igazi showműsorral készülnek a kettős rangadóra.

A végére még egy kis számmisztika: a Gorillaz 2009-ben hódította el a divízió II-es bajnokság trófeáját - akkor szintén Budapesten - a Zalaegerszeg Predators csapatát küldték haza 10-0-val. Ezzel most is kiegyeznénk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!