kézilabda

2019.12.12. 21:33

Továbbra is a dobogó a cél

A hétvégén véget értek az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság őszi küzdelmei, az északi csoportban érdekelt két fehérvári klub közül az Alba-MÁV Előre a negyedik helyen tölti a telet.

Krebsz András

Bárdos Gergő (a labdával) az Alba-MÁV legeredményesebbje Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A tavalyi szezonban az ezüst­érmet kiélezett küzdelem után megkaparintó fehérváriak nyolc győzelem mellett három vereséget is összeszedtek, így az Alba a 21 pontos Csömör, a 20 egységet gyűjtő Salgótarján valamint a 18 pontos Gödöllő után lépéshátrányban várja a folytatást.

– Két pont hiányzik a nevünk mellől, a Csömör elleni hazai vereséget sajnáljuk. Ez a nyitó fordulóban történt, ami rányomta a bélyegét a szezonunkra. Ha ott nyertünk volna, teljesen elégedettek lennénk, ám a körülmények ismeretében így is elfogadható a teljesítményünk. Ebben pedig nagy szerepe van az edzőnknek, Grőber Mátyás ugyanis a lehetőségekhez képest a maximumot nyújtja: remek bizonyíték erre Penzer Zsolt, ifj. Grőber Mátyás, Rohonyi Máté és Králl Richárd kiemelkedő fejlődése, ők mára hasznos tagjai a csapatnak – mondta Madár Imre, az Alba-MÁV Előre tiszteletbeli elnöke.

A szakmai stábnak szüksége is van ezekre a játékosokra, hiszen az erőviszonyok jócskán megváltoztak az előző idényhez képest.

– Sokat erősödött a mezőny, hét-nyolc olyan együttes is akad, akik NB II-es viszonylatban kimondottan erősnek számítanak, közülük bárki bárkit megverhet. Színvonalban is erősödött a bajnokság, előre már nem lehet számolni semmivel sem.

Bárdos Gergő (a labdával) az Alba-MÁV legeredményesebbje
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba védekezésére nem lehet különösebb panasz, Bárdos Gergőék kapták a második legkevesebb találatot, ám a támadó játékuk olykor akadozott.

– A védekezésünk elég stabil volt, támadásban azonban lenne még mit javulnunk. Az edzéslátogatás sok mindent meghatároz, ez a további fejlődésünk záloga. A célunk továbbra sem változott, szeretnénk érmet szerezni.

Madár Imre kitért a városi rivális teljesítményére is.

– A Cunder üde színfoltja a mezőnynek, mindenki ellen eséllyel lépnek pályára, nevet szereztek maguknak az északi csoportban.

A február közepén rajtoló tavaszi idényt két fontos ütközettel indítja az Alba, előbb a listavezető Csömörhöz látogatnak, utána pedig városi rangadó vár rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában