Sport

2016.10.09. 17:39

Tovább írják a történelmet - Először szerepelhet tavasszal a Divízió I-ben az Enthroners

Székesfehérvár - Szombaton este villanyfényes meccsen vívta ki a First Fielden a Fehérvár Enthroners a feljutást.

Szupkai Gábor

A fehérváriak ezúttal is tömött lelátók előtt játszották a Tatabánya Mustangs ellen a Divízió I-be való feljutásért vívott találkozón.

A hazaiak az első támadássorozatuk után rögtön előnyt szereztek, két és fél perc után Bakonyvári Patrik kapott touchdown-t érő átadást Erős Márktól, majd Zách György jutalomrúgása is sikeres volt, így 7-0-s előnyt szerzett a hazai alakulat. A vendégek erre még válaszolni tudtak, Tompa Norbert vitte be a labdát a célterületre, majd a vendégek a jutalomrúgás helyett a kétpontos kísérletet választották, amely nem sikerült, így maradt a 7-6 a Fehérvár Enthronersnek. Erős Márk még az első negyedben dobott egy interception-t - amiből a musztángok nem tudtak pontokat varázsolni az eredményjelzőre -, de a hazai irányító még a pihenő előtt futott egy touchdown-t, így feledtetve a labdaeladást. Az extrapont értékesítésével 14-6-ra vezetett szünetben a Fehérvár.

A nagyszünet után hengerelt az Enthroners. A harmadik játékrészben egy trükkös játék után közel 70 yardos játékot bemutatva Tóth Nándor szerzett TD-t, majd a zárónegyedben Deczky Dániel majd a legvégén újra a hazaiak 82-ese, Tóth Nándor ért el hat pontot érő akciót. A szombati napon Zách György egyszer sem hibázott a rúgásoknál, 35-6 lett a vége.

- Nagyon jól játszottunk. Nem szeretek senkit kiemelni, de ma a támadófal teljesítménye brilliáns volt - nyilatkozta Pál Tibor Kornél vezetőedző a mérkőzés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!