Sport

2009.06.10. 02:29

Tovább építkezik az Albacomp

Székesfehérvár - Tegnap az Albacomp kosárlabdacsapatának a vezetői bemutatták a csapat új szakvezetőjét, illetve ismertették terveiket a keret kialakítását illetően.

Silye Sándor


Az új szakvezetőt sajtótájékoztatón mutatták be
Fotó: FMH

Szrecsko Szekulovics
a Falco KC csapatának szakvezetőjeként (egy bajnoki aranyat, két kupaezüstöt nyert Vasban, és kétszer volt a bajnokságban csapatával a legjobb 4 között) sokszor tört borsot az albások orra alá. Első szombathelyi évében menet közben vette át a vasi csapatot, bemutatkozó mérkőzése éppen Székesfehérváron volt, - és nyert a Falco! Tavaly, amikor bajnoki címet nyertek, és idén is az alapszakaszban 1-1-re végzett egymás ellen a két társulat, a play offban meg, amikor a 6. helyről, pályahátrányból kezdett a Falco KC az Alba ellen, 3-1-gyel mentek tovább, pont úgy, mint egy éve. Szrecsko Szekulovics a következő szezonban már az albásokat vezetheti sikerre. Minimum egy évig, ám a bajnokság vége után kölcsönös megelégedettség esetén hosszabbíthatnak.

A tájékoztatón Halm Rolland szakosztály-igazgató kijelentette: felemás évet zártak, egyrészt öregbítették a magyar kosárlabda jó hírét azzal, hogy nemzetközi kupát nyertek, és ekkor még magasan vezették a tabellát, de ezután érthetetlenül összeestek. Jó volt, hogy U20-as csapatuk bajnok lett, hatan tagjai voltak a felnőttkeretnek, rájuk továbbra is számítanak, a versenyeztetésük megoldott. Örömmel említette, hogy bár hallottak baljós hangokat, miszerint bizonytalan lehet a folytatás, a jelentős szponzoraik megmaradtak a csapat mellett, és továbbra is a legjobbak közé akarnak kerülni. Minárovits János szakosztályelnök hozzátette, a nehéz gazdasági helyzet ellenére nem akarták magára hagyni a társaságot. A város nevében Horváth Miklós Csaba, a sportbizottság elnöke szerint a sport városában, Székesfehérváron sok sikeres sportág várja a támogatást, ennek ellenére sem a szintentartás a cél, hanem az előrelépés, bár tény, ehhez alighanem szűkíteni szükséges a kiemelt sportágak körét.

Szrecsko Szekulovics köszönetet mondott az Alba elöljáróinak azért, hogy a magyar kosárlabda fellegvárában folytathatja edzői munkáját. Tisztában van vele, nehéz munka vár rá, de mindig a nagy eredményekre törekedett, így lesz ez Székesfehérváron is. Örül neki, hogy sok tehetséges fiatalt irányíthat, mert ez új energiát jelenthet a csapatnak. Bár még nem ismeri a várost, de azt tudja, hogy itt nagyon szeretik a kosárlabdát, és nagyszerű, értő szurkolótábor biztatja a kosárlabdázókat. Ami a szakmai stábot illeti: Matus Gábor segíti a munkáját, e téren nem akart változást.

Halm Rolland számba vette a lehetséges csapatot, a keret meglévő tagjait: már biztos szerződtetett tagja az Albacompnak Bódi Ferenc, Hanga Ádám, Keller Ákos, Antal Szabolcs, Madár András, Somogyfoki Szabolcs, Veszter Attila, még tárgyalnak a folytatásról Simon Balázzsal és Soós Gáborral. Akarnak még egy meghatározó magyar játékost igazolni, többekkel tárgyalnak, de nevet még nem mondott a szakosztály igazgatója. Ami a külföldieket illeti, csak a magyar csapat ismerete után kezdik majd meg a keresésüket, a tavalyiak közül Morrison, illetve Radovics jöhet szóba.

A felkészülést augusztus 3-án kezdik, a bajnokság nagy valószínűséggel október 3-án rajtol majd. A fehérváriak az idegenbeli tornák mellett megrendezik hagyományos, saját kupájukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!