Sport

2009.09.04. 02:29

Torna Csicsó emlékére

Székesfehérvár - Szombaton és vasárnap kerül sor az Ifjabb Ocskay Gábor jégkorong-emléktornára az albások legendájáról elnevezett csarnokban négy EBEL-csapat részvételével.

Bobory Balázs

Bárcsak ne kellett volna megrendezni a tornát, vagy legalább ne ilyen apropóból! A tekintetek tegnap is fátyolossá váltak az autóbusz-állomásnál található kávézóban, ahová a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-szakosztálya sajtótájékoztatót hirdetett. Két remek rapper, Kőházi FankaDeli Feri és Ganxsta Zoli is egy-egy videoklippel emléket állított ifjabb Ocskay Gábornak, és bizony szívszorító volt a fájdalom, amikor Kiscsicsó, jellegzetes mosolyával megjelent a képernyőn...

Az előttünk álló hét végén a fehérváriak mellett az Olimpija Ljubljana, a Graz 99ers és a Vienna Capitals tiszteleg játékával a márciusban elhunyt legendás center emléke előtt.

Az albások 19-esének húga, Zsuzsanna, Gábor néhány barátjával közösen közhasznú társaságot hozott létre Ifjabb Ocskay Gábor Alapítvány néven, amelyen keresztül a fehérvári utánpótlás legjobbjait, illetve bölcsődéket, óvodákat és gyermekklinikákat kívánnak támogatni. Boros László ügyvéd - Csicsó barátja - hozzátette, a társaság bejegyzése folyamatban van, hamarosan közzéteszik azt a bankszámlaszámot, amelyre a segítségek érkezhetnek.

Egészen biztos, hogy a Sapa Fehérvár AV19 együttesének játékosai kettőzött erővel hajtanak majd az előttünk álló tornán és nem csak Gábor miatt. A jövő héten ugyanis elkezdődik az EBEL, vagyis a szombati és a vasárnapi összecsapás főpróbának számít. A kék-fehérek a felkészülési időszak alatt hat meccset nyertek, egyet pedig elvesztettek, ezt éppen ezen a héten kedden, az extraligás Zólyom otthonában 4-0-ra. A holnapi, Olimpija elleni találkozó, illetve a vasárnapi helyosztó már az utolsó lehetőség Jarmo Tolvanen vezetőedző számára, hogy megtalálja az ideális összeállítást és a lehető leghatékonyabb legyen a csapat a rajtra. Vas János és a finn center, Teemu Elomo érkezésével tovább bővültek a variációs lehetőségek, talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők legerősebb fehérvári jégkorongcsapata készül az osztrák ligára és a rájátszásba jutásra. Bárcsak Csicsó is itt lehetne...

A Sapa Fehérvár AV19 játékosai ezen a tornán egyedi mezekben lépnek jégre, amelyekre a klub és egy internetes aukciós portál segítségével licitálni lehet. Minden jégre lépő fehérvári hokis mezét meg lehet szerezni, szombat éjfélig lehet srófolni az árat. A bevétel az utánpótláshoz kerül, a dresszeket maguk a játékosok adják majd át azoknak, akiknek sikerül olyan árat mondaniuk, amelyre már nem licitál rá senki.

A keretben egyébként további változások is akadtak az elmúlt héten, szinte biztos, hogy megannyi siker és szép eredmény elérése után távozik az albásoktól Fodor Szabolcs, és miután a Vasas Starsszal nem tudott megegyezni, talán Dunaújvárosban folytatja karrierjét. Több fiatal viszont kettős igazolással szerepel majd a Mol Ligában, Miskolcon, Bálizs Bence, Tóth Adrián, Hajós Roland és Hetényi Péter a juniorbajnokságban a fehérváriaknál szerepel, csak mérkőzésekre utaznak a borsodi alakulathoz, és bármikor jégre léphetnek az osztrák ligában, ha Tolvanen mester úgy gondolja. A 19 éves Kiss Dávid viszont elköszönt a Sapa Fehérvár AV19-től, és Észak-Amerikában, Tyngsborough-ban, az Eastern Junior Hockey Leauge-ben játszik tovább.

Kötött időpontban a fehérváriak

A torna kiírása szerint szombaton 15.45-kor a fehérváriak az Olimpijával, 19 órakor a bécsiek a Graz 99ers-szel csatáznak. Másnap a két győztes illetve a két vesztes játszik a helyosztókon, egyelőre az a biztos, hogy az Olimpija 14.30-kor, a Sapa Fehérvár AV19 pedig 17.30-kor kezd. A fehérváriak mérkőzéseit a Sportklub közvetíti. A sportcsatorna egyébként az EBEL alapszakaszából is 15 fehérvári érdekeltségű összecsapást tűz műsorára, a rájátszás pedig már új tárgyalási alap...

Ifjabb Ocskay Gábor haláláról ide kattintva olvashat bővebben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!