Sport

2009.08.28. 02:29

Töretlen akarat

Székesfehérvár - Vasárnap Szombathelyen, ma hazai pályán játszik a Videoton FC NB I-es labdarúgócsapata. A cél egyértelmű: győzni kell a cél érdekében az utolsó helyezett ellen.

Matók János

Ha úgy vesszük, hasonló a helyzet, mint az 5. fordulóban vasárnap volt, s ahogy az ma este is lesz: akkor és ma is a tabella utolsó helyezettje a Videoton FC ellenfele. Szombathelyen nem volt sikeres a kirándulás , hiszen a Haladás egy gólgazdag találkozón megfosztotta veretlenségétől a Vidit. A piros-kékek nyilván levonták a tanulságot, hogy ez soha ne forduljon elő. Így ma este, a ZTE ellen sem.

 

- Úgy gondolom, hogy tovább kell fokozni azt a harci szellemet, amit korábban már elért a csapat. Hiszen a közönségünknek is éreznie kell, hogy mindent megteszünk a pályán a győzelem érdekében. Ez az elvárásom a csapattal szemben. De a szurkolóink lelkes buzdítása is fontos a számunkra, hiszen a kettő együtt jár a siker érdekében - mondta Mezey György, a Videoton FC vezetőedzője.

- Mennyire volt fájó a szombathelyi vereség, és mi lehet a megoldás?

 

- Az tény, hogy egy kissé megtörte az önbizalmunkat, főleg annak tudatában, hogy a büntetőt leszámítva, lényegében helyzet nélkül kaptuk be a gólokat. Viszont egy, az élre törő csapat ilyen gólokat nem kaphat, s ezeknek köszönhetően nem kaphat ki. Eddig kilenc gólt kaptunk, s ebből hat a figyelmetlenség számlájára írható. Még nem tudom, hogy mi lenne erre a megoldás, hiszen a védőmunka tökéletes kialakítására minimum fél év kell. Változtatással csak részben lehetne megoldani a problémát, így a futballistákkal kell megértetni, hogy hiba nélküli teljes koncentráció kell, hogy a céljainkat elérjük.

- Jön a ZTE, újra az utolsó helyezett...

- Nem téveszt meg minket a helyezése, az eddigi eredménye. Hiszen Csank János bárhol is dolgozik, ott stílusos csapatot épít fel. Így a jelenlegi is fegyelmezett és szervezett játékra képes. Ezért ma este is küzdelmes mérkőzésre számíthatunk, de az teljesen egyértelmű, hogy hazai pályán győzelemmel szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat.

- Milyen benyomásai voltak kedden, a Pápa elleni Ligakupa-mérkőzésen a brazil Soares Diaróról?

 

- A sérülés utáni állapota és felkészültsége most nem indokolja, hogy szerződtessük, de nem kizárt, hogy decemberben visszatérünk erre a kérdésre. Viszont mindenképen szeretnénk augusztus 31-éig, vagyis az átigazolási időszak lejártáig igazolni egy támadót. Ennek érdekében két játékos ügynökével is komoly tárgyalásban vagyunk. Mielőtt megkérdezné, az egyik magyar, de nem Bajzát Péter, hiszen vele kapcsolatban nem tudtunk zöldágra vergődni, amíg a másik egy külföldi. Rövid az idő, de nagyon remélem, hogy az egyikükkel sikerül megállapodnunk. De nem zsákbamacskát veszünk, hiszen mindegyiknek van múltja. Neveket viszont ne kérdezzen, hiszen amíg nincs konkrétum, megállapodás, a szerződés aláírása, addig felesleges lenne megnevezni őket.

Bár a Videoton FC vezetőedzője csak ma délután jelöli ki a kezdőcsapatát, az vélhetően Sebők - Lázár, Radovics, Horváth, Présinger - Szakály, Farkas, Elek - Nagy, Sitku, Alves összeállításban fut majd ki a pályára. A stadion kapuit 16.30-kor nyitják ki, hiszen 16.45-kor elkezdődik a 60. éves születésnapját ünneplő Tiber László és barátai 2x30 perces gálamérkőzése. A Videoton Baráti Kör Egyesület az esti meccsre ingyen szurkolói buszokat indít a Csapó utcából 18.15-kor és 18.30-kor a stadionba.

Stadionbezárások: új eljárások lesznek...

 

 

 

Az MLSZ elnöksége még augusztus 12-én úgy határozott, hogy felfüggeszti a fegyelmi bizottságnak a stadionok bezárásával kapcsolatos döntéseit, büntetéseit. Az elnökség a tegnapi ülésén hatályon kívül helyezte a korábbi büntetéseket, és új eljárás lefolytatására kötelezte a fegyelmi bizottságot. Kisteleki István MLSZ-elnök hangsúlyozta, hogy szükséges módosítani a fegyelmi szabályzat idevonatkozó részét, hiszen a stadionok bezárása nem célszerű, de rendnek kell lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!