Sport

2014.02.13. 19:30

Az Alba Fehérvár játékosai a fehérvári gimnázium diákjaival találkoztak

Székesfehérvár - Újra iskolai tornateremben pattogtattak az Alba Fehérvár profi kosárlabdázói. Somogyi Gergely, Tóth Péter, és Ramone Moore a Tóparti Gimnázium diákjaival találkoztak.

A bajnoki címvédésre készülő Alba Fehérvár NB I-es kosárlabda-csapatának háza táján úgy gondolják: soha nem lehet elég népszerű a sportág, a jövőbeni sikerek érdekében nyitni kell. A klub szerint, ha személyesebb a kapcsolat játékos és a leendő kosárlabdabarát között, könnyebben, és nagyobb tömegekkel lehet megszerettetni a sportágat. Az albások éppen ezért új kezdeményezésbe fogtak.

A mintegy 200 tópartis diák a tornateremben beszélgethetett, fotózkodhatott Somogyi Gergellyel, Tóth Péterrel, és Ramone Moore-ral, valamint a Gimnáziumban tanuló Koncz Péterrel, az Alba kosarasaival. Autogramgyűjtésre is lehetőség nyílt, sőt, aki vállalkozott volna, együtt dobálhatott volna néhányat az Alba sztárjaival.

- Szerettük volna, hogy minden korosztályban megmozduljanak a gyerekek, és méginkább a kosárlabda közelébe kerüljenek. Úgy gondoltuk, ennek legjobb módja, ha a játékosok látogatnak el az iskolába - magyarázta programjuk lényegét Horváth Orsolya, az Alba Fehérvár technikai vezetője. Kéthetente szeretnénk felkeresni az iskolákat, mindig más-más játékosokkal. Arra is törekszünk, hogy az utánpótlás-játékosokkal is találkozzanak edzéskörülmények között a nagy csapat tagjai, ez is fontos számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!