kosárlabda

2019.02.20. 22:15

Tiszta viszonyok közt

Március 6-án Bonnban lép pályára az Alba a nemzetközi kupában, ezzel Simon Balázs visszatér korábbi csapatához.

Horog László

A nemzetközi kupában mutatott formára lesz szükség a bajnokság hátralévő részében

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Bár az utóbbi két meccsen aratott győzelemnek köszönhetően fellépett a tabella kilencedik helyére, a szezonban eddig elmaradt a várakozásoktól az Alba Fehérvár kosárcsapata. A nemzetközi kupában jobban teljesítenek, továbbléptek a második csoportkörből is, a legjobb tizenhat között pedig a Telekom Baskets Bonnal, az ügyvezető korábbi együttesével találkoznak.

A TF ellen magabiztosan nyertek, de a hírek szerint a meccset követő átmozgató edzésen néhány játékos jelezte, nem kíván részt venni a foglalkozáson. Valóban megtörtént, illetve a klub kivizsgálta az esetet?

– Nem levezető edzés volt, a házigazdák túl sok lepattanót szedtek a találkozón, az edzőnk pedig büntetésből tíz hosszt futtatott a fiúkkal a lefújást követően. Ennek minden játékos eleget is tett, így nem volt mit kivizsgálni. Fotó is készült arról, hogy vidám hangulatban teljesíti a távot mindenki. Ott voltam a helyszínen, ha valóban történt volna ilyesmi, azt láttam volna.

A már elküldött légiós, az amerikai Jacobi Boykins az egyik meccsen személyi hibája után önkényesen bevonult az öltözőbe. Akadtak egyéb fegyelmi vétségek, morális problémák a csapatnál?

– Ez az eset valóban megtörtént, a játékos azóta nem is tartozik a kötelékünkbe, elköszöntünk tőle az eset után. Ha hasonló előfordul a folytatásban, azonnal lépni fogunk.

A nyáron szerződtetett légiósok jelentős része nem váltotta be a reményeket. A legutóbb érkező és gyorsan távozó Devin Thomasnak eleve a korábbi rossz tapasztalatok miatt kínáltak kéthetes próbaszerződést?

– Thomas azért nem maradt velünk, mert nem ment át az orvosi vizsgálaton. Nem mindenkinek, de más játékosnak is volt nálunk próbaideje, de ezt nem kommunikáltuk. Az akkori edző ezeket a fiúkat választotta, velük kezdtük a szezont. Ahogy a korábbi években is, aki nem üti meg az elvárt szintet, attól elköszönünk, igyekszünk jobbat igazolni. Nem tettünk le arról, hogy szerződtetünk centert, az átigazolási idő pénteken jár le, szeretnénk erősíteni.

A nemzetközi kupában mutatott formára lesz szükség a bajnokság hátralévő részében
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Ősszel sokáig téma volt az Alba Fehérvár és a DKKA közötti elmérgesedett viszony. Milyen hatással volt ez a helyi kosársportra, milyen jelenleg a két szervezet kapcsolata?

– Én ebben a kérdésben nem vagyok kompetens, a felnőtt csapat ügyvezetője vagyok, ez a vita pedig a két utánpótlás-nevelő műhely között robbant ki, tavaly nyáron szétválás lett a vége. Az én munkám az Alba felnőtt együttesére korlátozódik.

Várakozáson alul teljesítenek a bajnokságban, de a FIBA Europe Cup sorozatban talpon vannak. A kettős terhelés komoly kihívást jelent?

– Van teher, hiszen két fronton kell helytállnunk. A bajnokságban sokáig a tizenegyedik helyen álltunk, most a kilencedik pozícióban. Ezzel sem lehetünk elégedettek, a célunk az, hogy minél előkelőbb helyen zárjuk a szezont.

A kupában a jól ismert német Telekom-Bonnal csatáznak.

– Egy évet játszottam náluk, kupadöntőt vívtunk, a fi náléban végül alulmaradtunk a Kölnnel szemben. Az ULEB Cup sorozatban nem jutottunk tovább a csoportból, a Crvena Zvezda, a Lietuvos Rytas, a Wroclaw, a Napoli és a Benfi ca csapatával találkoztunk, egy meccsen múlt a továbbjutásunk. Nagyon jól éreztem magam Bonnban, ami az NSZK fővárosa volt a német egyesülésig. Szép, 320 ezres település a Rajna partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában