Sport

2013.01.02. 20:45

Tenisz: Marosi és horvát társa vereséget szenvedett

Brisbane – Nem sikerült a Marosi Katalin, Darija Jurak duó bemutatkozása a WTA nemzetközi tenisztornán.

Matók János

A magyar, horvát páros a világ egyik legjobbjától, az Errani, Vinci duótól kapott ki. Máris zajlik a 2013-as nemzetközi teniszélet, a legjobbak a január 14-én kezdődő Ausztrál Openre készülnek a különböző versenyeken. A mezőny zöme a kenguruk földjén lép pályára, s így tesz a székesfehérvári Marosi Katalin is, aki horvát párjával, Darija Jurakkal Brisbane-ben, az egy millió dollár összdíjazású keménypályás viadalon próbált szerencsét először.

A párosok világranglistáján az első ötvenben szereplő duónak a sorsolásnál nem volt szerencséje, hiszen a világ egyik legjobbja, a Sara Errani, Roberta Vinci alkotta olasz kettős ellen kellett az első fordulóban játszaniuk. A papírforma nem borult fel, hiszen Erraniék 6-2, 6-4 arányban győztek, s így Marosiék kiestek. A legközelebbi versenyük január 6-án kezdődik Sydneyben, a 690 ezer dollár összdíjazású WTA viadalon. Aztán következik január 14-től a várva várt Ausztrál Open Melbourne-ben, ahol Marosiék szintén játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!