Sport

2013.01.08. 11:45

Tenisz: a Marosi, Jurak páros szenzációs győzelme

Az APIA nemzetközi WTA női tenisztorna elődöntőjébe jutott a Marosi Katalin, Darija Jurak páros, miután 6-4, 6-2 arányban legyőzték a Kirilenko, Raymond kettőst.

Matók János

Az első után a második kanyart is sikerrel vette Marosi Katalin, a fehérvári teniszező és horvát párja, Darija Jurak, a Sydneyben rendezett, 690 ezer dollár összdíjazású WTA tornán: a Maria Kirilenko, Lisa Raymond (orosz, amerikai) duó ellen 6-4, 6-2 arányban nyertek, s ezzel bejutottak a torna elődöntőjébe, ahol - hacsak valami váratlan dolog nem történik -, az első helyen kiemelt Errani, Vinci (olaszok) duó lesz az ellenfelük.

Marosi Kata (balra) és Darija Jurak boldogsága a győzelem után (Fotó: Cserny Csaba)

Marosi Kata az alábbiakat írta lapunknak a Kirilenkóék ellen aratott diadalról: "Sikerült a meleget is legyőznünk a mai napon, a szelet is, és kiegyensúlyozott, higgadt játékkal jobbnak bizonyultunk, és mi örülhetünk az elődöntős helynek!! Plusz 44 fok Celsius volt, amikor játszottunk, és jött a tűzforró fuvallat állandóan. Ilyen kánikulában még sose játszottam. Hősiesen álltuk a sarat, mindketten nagyon elégedettek vagyunk a mai játekunkkal, és külön örülünk annak, hogy tovább játszhatunk a tornán, és élvezhetjük a jó formánkat.
Amikor a beguggolós formációt alkalmaztuk, nem tudtuk lerakni a kezünket a földre,  annyira égetett a talaj. Holnap nincs meccsünk, papíron - mint önök is láthatták -, az Errani, Vinci duó lehet a következő ellenfelünk. Örülnénk ha kapnánk egy újabb lehetőséget ellenük! Üdvözöljük az olvasókat, köszönjük a biztatásukat."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!