Sport

2009.07.04. 02:29

Tehetségeket kaptak

Székesfehérvár - A szakértők szerint az egyik legtehetségesebbnek tartott garnitúra került fel a napokban a Videoton Labdarúgó Közalapítványtól az FC Fehérvárhoz.

Parall Bálint

Az 1998-as születésű gyerekekről van szó, akikkel hat éve Csrepka Tamás foglalkozik. De nem szabad kihagyni a felsorolásból Vajda Gusztávot sem, akinek három évnyi munkája van a csapatban.

- Nemcsak alapítványi, hanem országos szinten is kiemelkedő társaságról van szó - vélekedett tanítványairól Csrepka, akiknek zömét a napokban adta át hivatalosan az FC Fehérvárnak. 

- Ezt az évek során elért eredményekkel is alátámaszthatnám, de számomra ennél sokkal fontosabb, hogy milyen az a teljesítmény, amivel előrukkolnak. Nyugodtan mondhatom, hogy ez a társaság játéktudásban, taktikailag és fejben is az egyik legerősebb. 

Úgy gondolom, hogy a most felkerült 26 játékos negyven százaléka eséllyel indul az élvonalbeli karrier felé, még akkor is, ha ennek számtalan összetevője van, hiszen ezeknek a gyerekeknek a nagy része nem csak kiváló sportoló, de az iskolapadban is jól teljesítenek.

Csrepka Tamás és Szabó József, az alapítvány technikai vezetője, 26 fiút - Molnár Bence, Rigó Ádám, Kiss Márk, Végh Zoltán, Dobsa Levente, Lencsés Balázs, Lencsés Norbert, Balogh Bence, Harangozó Márton, Komlódi Márk, Csongrádi Márk, Kovács Sándor, Szabó Bence, Pápai Kristóf, Szabó Renátó, Angyal Bertold, Varjú Mátyás, Péter Előd, Hajas Sándor, Korcz Gergő, Balázsik Dávid, Vágner Viktor, Koller Botond, Gügyi Dániel, Pernyés Zoltán és Gerei Isván - adott át jó szívvel az FC Fehérvárnak.

Akadtak azonban olyanok is ebből a korosztályból (10-12 fő), akik nem a Fehérvárnál folytatják. Értük a Dunafém-Maroshegy jelentkezett be, de ezeket a gyerekeket sem kell még leírni, hiszen szem előtt lesznek - oda-vissza lesz átjárás a két klub között -, ráadásul a maroshegyi egyesület kiemelt bajnokságban szerepelteti majd őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!