dvtk

2019.09.03. 12:47

Távozik a diósgyőriek vezetőedzője

Távozik a spanyol Fernando Fernández vezetőedző a labdarúgó OTP Bank Ligában öt fordulót követően sereghajtó DVTK-tól.

Miskolc, 2018. november 10. Fernando Fernández, a Diósgyõr spanyol vezetõedzõje az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Debreceni VSC labdarúgó-mérkõzésen a Diósgyõri Stadionban 2018. november 10-én. A Diósgyõr 1-0-ra gyõzött. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A klub keddi tájékoztatása szerint egy év után Tajti József sportigazgató sem marad a diósgyőrieknél.

A 40 éves Fernando Fernández 2018 áprilisában, a bajnoki hajrára vette át a csapat irányítását Bódog Tamástól, amellyel sikerült kiharcolni a bennmaradást: az együttes a 10. helyen végzett, de csak több győzelmének köszönhetően előzte meg a már búcsúzó Balmazújvárost. Az előző idényben szintén a kiesés fenyegette a DVTK-t, amely jó hajrával – az utolsó három fordulóban hét pontot gyűjtött – tudta biztosítani élvonalbeli tagságát.

A spanyol szakember 44 mérkőzésen ült a diósgyőriek kispadján.

A DVTK ezúttal a Budapest Honvéd elleni 2-1-es hazai

győzelemmel kezdte a bajnoki szezont, azt követően viszont négy mérkőzésen nem szerzett pontot.

Az Újpesttől (1-2) és a Mezőkövesdtől (0-3) házigazdaként szenvedett vereséget, míg vendégként a MOL Fehérvártól (1-5) és legutóbb a címvédő Ferencvárostól (0-1) is kikapott. Utóbbi találkozón a 7. perctől emberelőnyben játszott ugyan, de a hajráig végig rendkívül passzív volt. Még a hazaiak 37. percben megszerzett vezető találatát követően is visszazárt a térfelére, ahol a védekezésre koncentrált.

Forrás: MTI

Borítókép: Fernando Fernández, a Diósgyőr spanyol vezetőedzője az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyőri VTK – Debreceni VSC labdarúgó-mérkőzésen a Diósgyőri Stadionban 2018. november 10-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!