Sport

2013.03.09. 17:56

Öttusa - Elsöprő fehérvári siker az Utánpótlás Ob-n

A fehérvári öttusázók az Utánpótlás Országos Bajnokság szinte minden érmét itthon tartották. A Volán Fehérvár tarolt, de az Alba Öttusa SE is felfért a dobogóra, ami azért fontos, mert az OB válogató is volt az idei korosztályos VB-re és EB-re.

Ferencz Balázs

A női mezőnyben mindössze kilencen, a férfiaknál 17-en rendelkeztek lovas minősítéssel, így érdemben többnyire a junior korúak, és a korábban lovas vizsgát abszolváló öttusázók viaskodhattak még pénteken, Budapesten. Az Alba Öttusa SE női szakágából senki sem pattant nyeregbe, így éremesélyekkel ők nem kacérkodhattak, ellenben a másik fehérvári egyesület versenyzői jól teljesítettek a lovaspályán.

Fotó: Gregority Antal

Másnap, már Székesfehérváron, a Honvédség uszodájának vizében is eredményesen hasították a habokat, és a vívásra sem lehetett panasz. Az Alba Öttusa SE 17 éves versenyzője, Ormándi Rebeka adta a legtöbb tust ellenfeleinek, míg az élmezőnyben - a papírforma szerint - a KSI-s Földházi Anita és a MAFC színeiben versenyző Réti Kamilla fenyegették a napot kiválóan teljesítő volános Slett Kingát. A kombinált számot Slett Kinga és Slett Emese is az első három között kezdhette, de hamar kiderült, az aranyért Slett Kinga és Földházi Anita viaskodik majd. A lövészettel vegyített 4x800 méteres távon a még csak ifjúsági korú Volános lány befoghatatlan volt, annak ellenére, hogy a lézerpisztolyt használó vetélytársaival szemben hagyományos légfegyverrel lőtt Slett végül nagyon magabiztos versenyzéssel diadalmaskodott, és lett országos bajnok. Földházi Anita (KSI) lett a második, megelőzve a harmadik Réti Kamillát (MAFC).

További eredmények: 5. Slett Emese (VF), 6. Veszprémi Fruzsina (VF), 9. Ormándi R. (AÖSE), 12. Palkovics K. (AÖSE), 14. Molnár E. (VF), 15. Hungler A. (AÖSE), 17. Szabó E. (AÖSE), 21. Strobl A. (AÖSE), 23. Hungler Luca (AÖSE).

Csapatverseny: 1. Volán Fehérvár (Slett K., Slett E., Veszprémi F., Molnár E.), 2. KSI, 3. BHSE.

A fiúknál felemás eredményt hozott a pénteki lovaglás. A télen szabad ég alatt készülő Alba Öttusa SE versenyzői nem voltak szerencsések, Strobl Krisztián a mezőny leggyengébb lovával lovagolt, a kéztörés után felépülő Klis Krisztián az utolsó akadálynál bukott lovával Az éremálmok így szertefoszlottak, de a fiúk nem adták fel, és a szombati napon elszántan küzdöttek. A Volán Fehérvár kiválóságai is odatették magukat, a lovaspályán kizárt Telek Máté nyerte az úszást, és Harangozó Bence, valamint Demeter Gergely, sőt Málits István is jól úszott a 35 fős mezőnyben.

A Volán egyik legnagyobb tehetségének számító kisebbik Demeter-fiú a vívópáston is remekelt, de a KSI-s Horváth Norbert és a MAFC-os Bíró Szabolcs felvették vele a versenyt. Biztató volt, hogy Harangozó és Málits is tartották a lépést. A kombiban aztán elsöprő volt a hazai fölény. A fehérvári fiúk olyan lövészettel rukkoltak elő, ami szinte példátlan, alig hibáztak, és minimális időt töltöttek a lőállásban. Az utolsó 800 méteren már csak az volt a kérdés, a bajnoki cím felé loholó Demeter Geri mögött hogyan osztoznak az érmeken a Volános legények. Demeter az idei bajnok, Harangozó Bence az ezüstérmes, Málits István pedig a harmadik. A Rácskai Bencével kiegészülő csapat is aranyérmes lett, a KSI és az Alba Öttusa SE A együttese (Strobl K., Zics V., Klis K., Kovács M.) előtt.

További eredmények: 6. Strobl K. (AÖSE), 7. Fröhlich T. (VF), 11. Zics V. (AÖSE), 13. Lukács L. (VF), 14. Klis K. (AÖSE), 16. Tóth I. (VF), 17. Kovács M. (AÖSE), 18. Telek M. (VF), 20. Rácskai B. (VF), 23. Loi T. (VF), 24. Filkorn B. (AÖSE), 27. Prisznyák Gy. (AÖSE), 28. Csulák R. (AÖSE), 30. Bernáth B. (VF), 32. Kovács B. (AÖSE), 35. Gyakov T. (VF).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!