Sport

2012.07.16. 20:05

Takács Fruzsinát ismét behívták a junior válogatott keretébe

Dunaújváros - Magától értetődik: a brnói és az ostravai sportcsarnokban a kánikula ellenére sem sem lehet lebarnulni. Takács Fruzsina nem napozott eddig ezen a nyáron vízparton. Már csak egy hete van a pótlásra.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi fiatal kézilabdázó öt és fél hétig készült a junior magyar válogatott keretével a csehországi világbajnokságra, és majd két hétig tartó vitézkedés után bronzéremmel a nyakában érkezett haza.

 

 

– Csak néhány napig tart nekem a szabadság, ami valóban teljes pihenést jelent, s utána már készülünk is az új bajnoki évre.

– Akkor kezdjük a végéről! Mikor tudta meg, hogy csapata, amely a Kohász nevet viseli majd nem a másodosztályban, hanem az NB I-ben folytathatja a sorozatot?

– A Kína elleni győzelem után üzente meg a hírt anya, Nagyon-nagyon örültem. Válogatott társaimnak azonnal elújságoltam, hogy találkozni fogunk majd a bajnokságban.

– Válogatottként ez az első érme, de a csapat minden tagja kegyetlenül megdolgozott érte...

– Mikor kézbe vettem a medált, megsimogattam, megharaptam: vajon valódi-e, végtelenül örültem neki. Két évvel ezelőtt műtötték a térdemet, és most egy hónapja jött a levél, és benne: a keretbe beválasztott Róth Kálmán kapitány. Meg is lepődtem. Iszonyúan nehéz felkészülés következett ezután, sokszor napi három edzéssel. A bronzérem megszerzését követően a mester meg is jegyezte: azért lettünk harmadikak, mert rengeteget futottunk a tatai edzőtáborban. Jobban bírtuk a szerbeknél a hosszabbítást erővel. Nagyon kemény, szókimondó edző, de tud kedves, tréfás is lenni. Az éremosztáskor pedig fátyolos volt a szeme, ahogy a miénk is.

– Mi volt Róth Kálmán legfontosabb intenciója?

– Csakis a kemény védekezés, a megfontolt higgadt fejjel történő támadás. Olvassa a játékot, tud reagálni a látottakra, és óriási a lelkesedése. Ilyen egységes válogatottban még nem játszottam. Harcoltunk a másikért, a másik helyett is. Nekem a lengyelek elleni győzelem volt a legemlékezetesebb. Az utolsó öt percben az én két gólommal fordítottunk, és nyertünk.

– Takács Fruzsina a bronzérmen kívül mivel gazdagodott még?

– Tudatosult bennem, hogy meg kell szabadulnom a játékban a berögzött szokásaimtól, de ez a harmadik hely olyan nagy sikerélmény számomra, amire lehet majd építkezni, szakmailag, mentálisan is az induló bajnoki sorozatban. A legjobb nyolc közé be kell kerülnünk. Most ez a célom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!