öttusa

2019.02.18. 20:46

Takács Bogi két junior rekordja

Az ARAK atlétái összesen két aranyérmet és egy ezüstmedált szereztek a fedett pályás országos bajnokságon. Takács Boglárka két U20-as csúcsot futott.

Ferencz Balázs

Takács Boglárka (középen) és a legyőzöttek Fotó: Arak Up. Akadémia

A budapesti fedett pályás országos bajnokság két napig zajlott a BOK-csarnokban, ahol a nagy reményekkel induló Szabó Dániel nem futott értékelhető eredményt, a 60 méteres síkfutás előfutamban diszkvalifikálták szabálytalan rajt miatt, így nem volt esélye megvédeni címét. Csókás Nikolasz 400 méteren 11. lett 50,89-cel, aminél tud jobbat is futni. s 800 méteren is a 11. helyen ért célba az ifjú arakos atléta, ezen a távon azonban egyéni csúcsot futott, 1:57,16 percet.

Az ARAK ifjúsági olimpikonja, Eb ezüstérmese, Takács Boglárka 60 méteren egyéni rekorddal, 7,51 másodperccel nyerte az előfutamot, majd a döntőben ezt az időt is túlszárnyalta, 7,43 másodperces, szenzációs idővel, új U20-as magyar csúccsal lett második Sorok Klaudia (Horn-Bercsényi DSE) mögött. Varga Tamás tanítványa egyetlen századdal maradt el a glasgow-i Európa-bajnokság kvalifikációs szintjétől. A még csak 17 esztendős, Móron élő, de Fehérváron sportoló sprinter 200 méteren már nem talált legyőzőre, Nádházy Evelint és Kőszegi Mírát utasította maga mögé, ráadásul ugyancsak új junior magyar rekorddal, 24,08 mp-es idővel. Mátó Sára ugyanezen a távon idei legjobbjával, 25,31 másodperccel lett nyolcadik. A betegségéből még nem teljesen felépülve, Mátó a 400 méteres síkfutó számban is idei legjobbját érte el, 56,73-mal lett negyedik.

Takács Boglárka (középen) és a legyőzöttek
Fotó: Arak Up. Akadémia

A nők rúdugrását szoros csatában nyerte Siskó Zsófi a, aki ugyanúgy 4 métert repült át, mint a többi dobogós, Szabó Diána (MTK), és Klekner Hanga Csenge (DSC-SI). A 24 éves Siskó elsőre ugrotta meg a 400 centit, ami nem meglepő módon idei legjobb eredménye, most versenyzett először 2019-ben. Zöllei Anett 300 centivel a 17. helyen zárt.

A távolugrók között Simon Viktória megugrotta egyéni legjobbját, a 18 éves atléta 541 centis, a felnőtt mezőnyben elért legjobb eredményével a hetedik lett.

Hármasugrásban Szépe Flóra 11 méter 21 centivel végzett a kilencedik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában