Sport

2017.05.18. 17:25

Megyei I.: szuperrangadó lesz Csákváron

Fejér megye - A 28. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Május 20., szombat, 17.00

Velence (13.)-Ercsi Kinizsi (7.)

Pavlik József, a Velence vezetőedzője: - Nagyon elkeseredett vagyok, mindent, amit lehetett, megpróbáltam a csapattal a Mezőfalva ellen. Nem mondom azt, hogy nem volt a meccsen edzői hiba, de a nagyobb hibát inkább abban látom, hogy idegenben rúgtunk három gólt, ennek ellenére még pontot sem tudtunk szerezni. Szombaton a realitást kell nézni, erősebb ellenféllel játszunk, a tetejébe az ezt követő két mérkőzésen sem mi leszünk az esélyesek. Sűrű a mezőny, sorsdöntőek lesznek ezek a találkozók. Matematikailag meg kell célozni a bennmaradást, de őszintén megmondom, nem tudom, mi lesz ennek a vége. Nem sok jót remélek. A Mezőfalva elleni vereség után kevés sanszot látok arra, hogy jövőre is az első osztályban folytassuk.

Május 20., szombat, 19.00, Csákvár

Bicske (2.)-Iváncsa (1.)

Raffai Rudolf, a Bicske vezetőedzője: - A Gárdony ellen nagyon jó meccset játszottunk, de sajnos nem jött össze a győzelem. Ezzel a döntetlennel mindenképpen hátrányba kerültünk az Iváncsával szemben. Matematikailag ugyan még lenne esélyünk, de reálisan nézve most már az Iváncsától függ a sorsunk. Szombaton megpróbáljuk csökkenteni a pontkülönbséget, ehhez azonban pontot, pontokat kell szereznünk, hogy ne legyen ennyire egyértelmű az Iváncsa első helye. Jó mérkőzést várok, amelyben minden benne lehet, de azért úgy érzem, hogy sikerülhet a győzelem. Ha valaki meg tudja verni őket, akkor azok mi lehetünk. Mindamellett, hogy becsülöm az Iváncsát, elismerem, hogy jelenleg jobb csapat, de a fociban minden lehetséges. Érzékenyen érintett bennünket, hogy Rigó Gáborra hosszabb távon nem számíthatok, mert Agárdon az első félidőben térdszalagsérülést szenvedett.

Május 21., vasárnap, 17.00

Mór (3.)-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (8.)

Németh Bálint, a Mór vezetőedzője: - Az a célunk, hogy kiköszörüljük a csorbát, nem vagyunk jó szériában, kiestünk a kupából, és a Martonvásár ellen is vereséget szenvedtünk. Hazai környezetben mindenképpen az lehet az elfogadható, ha javítunk. Be kell biztosítanunk a harmadik helyet, mert matematikailag még a dobogóról is lecsúszhatunk. Keretünk nagyjából teljes lesz, Bátki Tamás fog hiányozni magánéletbeli elfoglaltság miatt, míg Handl Szabolcs már edzett, majd meglátjuk, hogy vasárnap milyen állapotban lesz.

Ősszel Gál Dániel (kék) góljával győzött a Mór Agárdon
Fotó: KA

Lajoskomárom (12.)- Martonvásár (4.)

Csulik Zoltán, a Lajoskomárom megbízott edzője: - Ercsiben is vezettünk, de igazán egyfélidős csapat vagyunk. Amennyiben csak az első félidőben elért eredményeket néznénk, akkor 36-38 pontunk lehetne. Eléggé masszív ellenfél érkezik hozzánk, ráadásul az ezt követő két fordulóban is erős csapatokkal kell játszanunk. Ahogy elnéztem a tabellán a mögöttünk levő csapatok még tudnak pontokat gyűjteni, nekünk pedig egyáltalán nem lesz könnyű feladatunk. Bízom abban, hogy pontot, pontokat tudunk szerezni a Martonvásártól, mert akkor már szinte biztos lenne a bennmaradás. Megpróbáljuk az utolsó erőinket is mozgósítani! Az eltiltott Vadászi Bencén kívül mindenki hadra fogható, megpróbáljuk őt pótolni.

Pátka (14.)-Baracs (11.)

Takács Viktor, a Pátka vezetőedzője: - Nagyon összetömörült a mezőny a végén, és az utolsó három mérkőzés fogja eldönteni a kiesést. Minden mérkőzés élet-halál harc lesz számunkra. A Baracs elleni találkozón semmi más alternatíva nem lehet, csak a győzelem. Ellenfelünk nagyon egységes, és jó csapat, csak úgy tudjuk őket legyőzni, ha lelkesebbek leszünk.

Tordas (9.)-Mezőfalva (15.)

Korolovszky Gábor, a Tordas vezetőedzője: - Egész biztosan izgalmas mérkőzés vár ránk a Mezőfalva ellen, de mindenképpen nyerni szeretnénk. Azon vagyunk, hogy a tavalyi évet felülmúljuk, de ezt még jobban megfejelnénk. A csapat Sárosdon nyújtott teljesítményéért nemcsak dicséretet érdemel, hanem szuperlatívuszokban kell róla beszélni, szenzációs volt, amit nyújtottak a második félidőben. A vereség ellenére meg voltam a fiúkkal elégedve, és a csapat elkezdte a futballt játszani! Farkas Zsolt öt sárga lapja miatt fog hiányozni, míg Szabó Balázs ugyan visszatért sérüléséből, de Sárosdon ismét megsérült.

Polgárdi (10.)-Sárbogárd (5.)

Kurja Csaba, a Polgárdi szakosztályvezetője: - Bár egész tavasszal villogott a Sárbogárd, mi bízunk abban, hogy ezt meg tudjuk akadályozni. Hazai pályán a küzdeni akarásunk lehet az egyik fegyverünk, és élő példa erre a Gárdony elleni mérkőzés, amelyet ennek köszönhetően nyertünk meg. Azon kell feltétlenül javítani, hogy az ötvenedik perc táján ne fogyjon el az erőnk.

Aba-Sárvíz FC (16.)-Sárosd Sport 36 (6.)

Bor József Dezső, az Aba-Sárvíz vezetőedzője: - Matematikailag még van esélyünk a bennmaradásra, a csapat nem adja fel, az utolsó pillanatig küzdünk. A licenceszünket a szövetség elfogadta, jogilag nincs akadálya, hogy jövőre is a megye egyben szerepeljünk. Leginkább Dvéri Zsoltra épül ellenfelünk játéka, őt kell semlegesítenünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!