Sport

2013.11.26. 19:55

Szondis arany, ezüst és bronzok a bajnokságokról

Bizonyítanak a versenyidőszak közepén, az országos bajnokságokon a H. Szondi-Karsai Alba fiatal birkózói. Legutóbb egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet szereztek.

Matók János

Méltán büszke Rácz Lajos és Gurubi Lajos, a H. Szondi - Karsai Alba birkózóinak két edzője a tanítványokra, akik ismét bizonyították tehetségüket. Mert a kaposvári ifjúsági szabadfogású országos bajnokságon, a +100 kilós súlycsoportban két szondis: Csordás Dávid és Szenczi Richárd lépett egymás ellen a szőnyegre az aranyéremért, amely pontozásos győzelmével a sokszoros bajnok Csordás birtokába került, így a szépen csillogó ezüstnek Ricsi örülhetett. Aztán a diák II. korcsoport kötöttfogású országos bajnokságán is szépen szerepeltek a fiúk: a 46 kilós Kovács András, és az 50 kilós Mátyás Máté egyaránt a dobogó 3. fokára léphetett fel, amíg a +69 kilós Gerencsér Erik az 5. helyen végzett.

Csoportkép a döntő után, balról jobbra: Csordás Dávid, a mester Rácz Lajos, és Szenczi Richárd  Fotó: H. Szondi-Karsai Alba

De nem csak az ob-n, a Kiskunfélegyházán 170 indulóval rendezett, nemzetközi 5 külföldi csapat vett részt a viadalon gyermek és diák szabadfogású versenyen is brillíroztak a fehérvári gyerekek. A gyermek 21 kilós súlycsoportban Grósz Gergő az alma nem esik messze a fától, hiszen nagyapja, Grósz Béla veterán birkózó világbajnok , a diák II 46 kilóban Kovács András, és az 50 kilós súlycsoportban Mátyás Máté is egyaránt aranyérmes lett, a diák I-ben Mészáros Péter (42 kg), és a diák II-ben Gerencsér Erik (+69 kg) ezüstérmet, a diák II 29 kilós súlycsoportban pedig Bejek Csanád Bendegúz bronzérmet szerzett. Volt ok az örömre.

-* Nem is emlékszem arra, hogy két szondis, mint most Dávid és Richárd birkózott volna egymás ellen egy bajnoki döntőben. Nagyon örömteli érzés volt - mondta Rácz Lajos mesteredző. Ráadásul olyan, a Szondinál fehér hollónak számító súlycsoportban, mint a nehézsúly. Ez a két érem mindkét fiú teljesítményét megkoronázta. Szinte biztos, hogy még nagyobb rivalizálás lesz közöttük, s ez csak a javukra válik. De kimondottan örömteli tény volt fiataljaink kötöttfogású ob-n nyújtott teljesítménye. Hiszen Mátyási tetemes hátrányból fordítva lett harmadik, amíg Kovács esélyt sem adott ellenfelének a bronzért vívott mérkőzésen. Kiskunfélegyházán pedig túlzás nélkül mondhatom, hogy ebben a nagyon erős mezőnyben szinte taroltunk, a gyerekek egytől egyig szemet gyönyörködtetően birkóztak. Úgy vélem, hogy nem lesz gond a nagyon tehetséges utódok kinevelésével, köszönhetően támogatóinknak, elsősorban az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!