Sport

2016.11.02. 20:35

Az utánpótlás magyar bajnokságon is parádés eredmények

Budapest - Hazánkban a tavaszi diákolimpia mellett az utánpótlás magyar bajnokság a legrangosabb seregszemléje a kyokushin karatét gyakorló fiataloknak.

Szupkai Gábor

Szombaton immár hagyományosan a pestszentimrei sportkastély adott otthont ennek a rangos viadalnak knockdown, illetve pontozásos szabályrendszerben.

A kincsesbányai Pataki-Team versenyzője, Pataki Nikolett gyerek I. lány -45 kg-os kategóriában küzdött knockdown szabályrendszerben, és a tőle megszokott erőteljes ütésekkel és rúgásokkal lett ismét első helyezett. Pataki Viktória ifjúsági lány -60 kg-s kategóriában az első körben sajnos az utolsó másodpercekben kapott fejrúgás miatt kikapott a későbbi győztestől, és így véget ért számára a verseny.

Farkas Ágnes (jobbra) immár háromszoros utánpótlás bajnok  Fotó: Fehérvár Karate Akadémia

A Fehérvár Karate Akadémia versenyzőinek programjában is kiemelt szerepet kapott ez a verseny. A testvédőben induló gyermekek közül a legjobb eredményt Bőke Eszter érte el, ezüstérmet szerezve a gyermek I. +32kg-os súlycsoportban. Ezen a napon Kántor Viktória és Puszta Péter fáradozásainak jutalma a bronzérem volt.

A testvédő nélküli, úgynevezett KO szabályrendszerben kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szűcs Ferenc, aki a bajnoki cím megszerzése mellett edzője, sensei Bőke Béla utasításait pontosan követve a legszebb győzelmeket is aratta. Farkas Ágnesnek nehezen indult a nap, de az elődöntőre már magára talált, és megszerezte harmadik utánpótlás bajnoki címét. Kevésen múlott, de Hortobágyi Kristóf és Kovács Kitti produkciója ezúttal csak bronzérmet eredményezett. Németh Máté, Kulcsár László és Kovács Máté számára ezen a napon nem termett babér. Hiába tettek meg mindent a sikerért, végül helyezetlenül zárták a napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!