bajnokok ligája

2019.10.22. 14:30

Szoboszlaiék a Napolit fogadják

A szerdai nap slágermérkőzését a Borussia Dortmund játssza Milánóban, az Internazionale vendégeként.

A pénteken 19 éves magyar középpályás és társai az első két körben kiválóan helytálltak, először saját közönségük előtt győzték le 6-2-re a belga Genket, majd a címvédő FC Liverpool otthonában játszottak közönségszórakoztató összecsapást, melyet végül 4-3-ra elveszítettek. Szoboszlai a Genk ellen megszerezte pályafutása első BL-gólját, és kezdő volt Liverpoolban is. A magyar játékos nagy valószínűséggel szerda este is a kezdőtizenegy tagjaként fut majd ki a pályára,

a meccs pedig mindkét együttes számára kiemelten fontos, mivel az E csoportban jelenleg a Napoli az első, a Salzburg pedig második.

A címvédő Liverpool közben az egy ponttal utolsó Genk vendége lesz, és ha a papírformának megfelelően begyűjti a három pontot, akkor akár a csoport élére is ugorhat, de ehhez az is kell, hogy Salzburgban döntetlen szülessen.

A Napoli az első fordulóban hazai pályán legyőzte a Liverpoolt, utána viszont csupán gól nélküli döntetlenre volt képes Genkben, és nagy kérdés, hogy ezúttal mire mennek Carlo Ancelotti tanítványai Ausztriában.

A Salzburg a hétvégén a Sturm Graz otthonában elért 1-1-es döntetlennel, míg a Napoli a saját közönsége előtt aratott, a Verona elleni 2-0-s sikerrel készült fel a BL-találkozóra, amely az idén már a harmadik összecsapás lesz a felek között: tavasszal ugyanis az Európa-liga előző kiírásának a nyolcaddöntőjében játszottak egymással. Márciusban Nápolyban 3-0-s hazai győzelem született, a visszavágón pedig hiába nyert 3-1-re a Salzburg, összesítésben 4-3-mal az olasz együttes jutott tovább.

F csoport

Az F csoportban a két kör után élen álló Dortmund látogat az egypontos, és így egyelőre csak harmadik Internazionaléhoz, miközben az FC Barcelona a Slavia Praha vendége lesz. Mind a német, mind pedig a katalán csapat nagy lépést tehet a továbbjutás felé egy győzelemmel, de ebben a tekintetben minden bizonnyal a Borussiának lesz nehezebb dolga.

Az Inter március 31. óta csupán egyszer, október 6-án veszített tétmérkőzést saját közönsége előtt,

akkor az olasz bajnok Juventus nyert 2-1-re a San Siróban. A Dortmundnak ugyanakkor ebben az idényben nem megy rosszul idegenben, minden versenysorozatot figyelembe véve ugyanis április eleje óta csak egyszer kapott ki, augusztus végén a Bundesliga-újonc Union Berlintől.

G csoport

A játéknap másik magyar érdekeltségű összecsapásán a kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig az orosz Zenitet fogadja 18.55 órától, és a magyar válogatott futballistákkal felálló német együttesnek fontos lenne győznie ahhoz, hogy versenyben maradjon a továbbjutást érő első két helyért. Ennek a csoportnak a másik szerdai meccsén a pont nélkül utolsó Benfica látja vendégül a második Lyont.

H csoport

A H csoportban a két győzelemmel és 6-0-s gólkülönbséggel első Ajax amszterdami arénájában a második Chelsea vendégszerepel 18.55-től, míg a 21 órakor kezdődő programban a pontot még nem szerző Lille fogadja a harmadik Valenciát.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában