edzőtábor

2019.08.06. 20:59

Szlovéniában hangol a gárdonyi egylet

Együtt izzadnak, csiszolódnak a Gárdony-Pázmánd NKK amazonjai. Az NBI/B előző kiírásának hetedik helyén zárt női kézilabdázók szlovéniai edzőtáborban fűzik szorosabbra kapcsolataikat.

Ferencz Balázs

Pinizsi Zoltán (b) szeretné, ha előre lépnének a lányok Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Egy hete dolgozik együtt a Gárdony-Pázmánd NKK nőikézilabda-csapata a Velencei-tó partján. Pinizsi Zoltán vezetőedző irányításával formálódik a nyáron teljesen újjáalakuló hölgykoszorú, melybe összesen kilenc új „virágszálat” fűzött a női második vonal egyik stabil egyesülete.

– Még nem teljes a keret, mert többen külföldön tartózkodnak, s akadnak, akik sérüléssel bajlódnak. Nagy Adrienn Amerikában van két hónapja, Czuczu Frida most tért vissza Görögországból, ahol a testvére esküvőjén tartózkodott, s begyulladt szemmel ért haza – mesélte Pinizsi Zoltán, a gárdonyi tréner. – Elsősorban a csapatkohézió kialakítása most a fő cél, s hogy kialakuljanak a páros és hármas kapcsolatok.

Szlovéniában két és fél nap alatt hét edzésen izzadnak majd a lányok. A kohézió megteremtése okán csapatépítő programokkal is múlatják az időt.

Jövő héten már mérkőzések színesítik a felkészülést.

Pinizsi Zoltán (b) szeretné, ha előre lépnének a lányok Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán a Kozármislennyel Siófokon meccselnek, s minden bizonnyal pénteken a Pénzügyőrrel csapnak össze a tópartiak.

Pinizsi-mester szerint több húzóembere is lehet az épülő csapatnak.

– Nagy Évára nagyon számítok a kapuban, Fundák Annamária és Karsai Roberta mellett szeretném, ha Hatala Virág is előlépne, s a beálló, Blazsek Alexandra is fontos láncszem lesz a csapatban, de az is elengedhetetlen, hogy a többiek is hozzátegyék a maguk teljesítményét – vélekedett az edző.

A Gárdony-Pázmánd NKK az élvonalból visszaesett Budaörs ellen kezdi idegenben a bajnokságot szeptember 15-én, 18 órakor. Éppen ott, ahol a vezetőedző utánpótlástrénerként ténykedik.

– Nap mint nap látom a felnőtt csapat munkáját, nagyon kemény, első osztályú keretük van, nem lesz könnyű mérkőzésünk ellenük. Nekik kötelességük visszajutni az NB I-be, mi pedig teljesen más célokért küzdünk. Az ötödik-nyolcadik hely valamelyikére várom a csapatot.

A Magyar Kupában a Doroggal találkoznak a gárdonyiak, s elindulnak a Ligakupában is, ahol szintén a Dorog, s a Mosonmagyaróvár csapataival lesznek egy csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában