Sport

2014.01.15. 14:00

Szép fehérvári párbajtőr eredmények

Székesfehérvár - A hagyományoknak megfelelően , az idén is megrendezték vívásban, mindhárom fegyvernemben tőrben, párbajtőrben és karban is az utánpótlás Budapest Bajnokságot. Szép fehérvári eredmények születtek.

Matók János

Párbajtőrben a Székesfehérvári VSE színeit is többen képviselték a népes mezőnyben, amelyben igen szép sikereket értek el. A lányokat Kollár Kincső, Demény Kata, Demény Réka és Kiss Emma képviselte, míg a fiúknál Háder Roland állt pástra. A körvívást követően, a fehérváriak minden versenyzője folytatta az egyenes kiesésben is a versenyzést, ami aztán Demény Rékának és Kiss Emmának nem sikerült, ők kiestek, nem jutottak tovább. Kollár Kincső és Demény Kata viszont a nyolcas döntőbe került, ahol a sorsolás szeszélye összehozta őket. Kettőjük asszóját Kincső nyerte, aki végül egy ismételten simának mondható asszóval a nagydöntőbe került. Demény Kata a hetedik helyen végzett, míg Kollár Kincső minimális különbséggel, de vereséget szenvedve az ezüstérmet hozhatta haza Székesfehérvárra.

Kollár Kincső (balra) a csillogó ezüstéremmel térhetett haza (Fotó: Mórocz György)

A fiúk mezőnyében Háder Roland vitézkedett, ő is a nyolcas döntőbe került, ahol a négy közé jutásért vereséget szenvedett és végül a hetedik helyen zárt. A legfiatalabb fehérváriak nem okoztak csalódást e nemes hagyományokkal rendelkező versenyen.

-Bizakodom abban, hogy a gyerekek ezt a formát megtartva készülnek a következő Olimpici megmérettetésre is. Előtte azonban az utánpótlás korosztály versenyzői február elején Szlovákiába utaznak, a malinovói nemzetközi versenyre, ahonnan reményeim szerint szintén szép eredményekkel térünk haza - nyilatkozta Mórocz György a Székesfehérvári VSE elnöke, aki elmondta még, hogy a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület kezdő vívó csoportot indít 2014. február elején, amelyre várják a 2003-ban és 2004-ben született gyerekek jelentkezését a Székesfehérvár, Börgöndi u. 14. szám alatt lévő Alba Volán vívóteremben, vagy telefonon, a 30-640-4751-es számon további felvilágosításért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!