Mozgalmas évet zárt az Akadémia

2019.06.12. 22:11

Streetball összecsapásokkal zárták le a szezont a DKKA kosárlabdázói

A Békák első csapata vívta az első meccset az Ugrómókuskákkal a Bregyó közben tartott utánpótlás dzsemborin, előzőleg Balsay István, az MKOSZ társelnöke köszöntötte a megjelent sportvezetőket, edzőket, szülőket és gyermekeket.

Horog László

A „bulimeccseken” is ádáz volt a küzdelem

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Fehérvár mindig a kosaras utánpótlás fontos bázisa volt, meggyőződésem, ez nem lesz másként a későbbiekben sem. Rövidesen zárul a tanítás, az iskola végeztével lesz időtök a pihenésre is. Azonban a kosárlabda életcél kell, hogy legyen. Az elkövetkező hónapokban a kikapcsolódás nagyon fontos, de sportoljatok, kosarazzatok is. Lényeges, hogy ne teljen el egyetlen hónap, sőt hét sem labda nélkül – mondta Balsay István.

Az akadémia kuratóriumának tagja, Denk László közölte, örül, hogy sokan kilátogattak a Bregyóba, kosaras ünneppel sikerül lezárniuk az idényt.

A „bulimeccseken” is ádáz volt a küzdelem
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Négy palánknál indultak a küzdelmek, a streetball dzsemborit ezúttal is Nagy Krisztina szervezte és vezette, mérte az időt a kétszer ötperces félidők során. A hőség sem szegte a kosaras nebulók kedvét, a legkisebbek együttesét kilenc éves kosárlabdázók alkották, 42 csapat indult, a legtöbb gárda az U11-es és U12-es korosztályból került ki, itt volt a legnagyobb a mérkőző mezőny.

– Küzdelmes, nehéz idényen vagyunk túl – jegyezte meg Matus Gábor, a DKKA ügyvezető igazgatója. – Ami fontos, a tornatermek kapcsán a polgármester úr közbenjárásának köszönhetően sikerült megtalálnunk a megoldást. Mintegy 400 gyerek sportol nálunk, a bajnokságok minden korosztályban véget értek. Több nemzetközi tornán vettünk részt, jó eredményekkel. Kertész Dávid meghívást kapott az U16-os válogatottba, a lányoknál Ehmann Dalma az U18-ba, Tamás Jázmin és Ehmann Tímea az U16-ba, a fiatalabbaknál pedig Dávid Mia és Horváth Dóra vett részt kiválasztón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában