Óriási szerencséje volt a csapatnak

2018.07.17. 22:13

Sovány ugyan, de Vidi-győzelem született

Miután a Budapest Honvéd hazai pályán sima, 4-0-s sikert aratott a Rabotnicski ellen az Európa-liga selejtezőjében, s továbblépett a következő körbe, a MOL Vidi FC együttesének is követnie kellett a példát.

Ferencz Balázs

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

„Napról-napra javul a csapat, frissebbek vagyunk, mint egy hete. Bízom a csapatban, hiszem, hogy hazai pályán olyan teljesítményt mutatunk, amellyel kiharcoljuk a továbbjutást. Az első mérkőzésen is láthattuk, hogy nem könnyű a Dudelange ellen játszani. A sorsolás pillanata óta van egy olyan érzésem, hogy mások által le van becsülve a luxemburgi csapat, pedig tiszteletet érdemelnek a bajnoki cím és az elmúlt években mutatott nemzetközi teljesítményük miatt.” – adott hangot véleményének a Bajnokok Ligája-selejtező első körének visszavágója előtt Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője. A szerb tréner többször is jelezte, hogy az F91 Dudelange nem véletlenül törhetett borsot korábban az APOEL, vagy a Salzbueg játékosainak orra alá. Azonban a régi időkben még világbajnoki döntőt, vagy nem is oly rég Európa-bajnoki részvételt ünneplő magyar labdarúgást szeretők nehezen viselik, ha az aprócska luxemburgi csapatokkal nehezen bírnak a honi kedvencek. Még jó, hogy a múlt héten Huszti Szabolcs betalált, így az 1-1-es döntetlen a fehérváriaknak kedvezett a visszavágón, de a továbbjutáshoz illett nyernie a piros-kék egyletnek.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Nikolics mester a védelmet szilárdítván helyet adott a kezdőben az eltiltását letöltő Juhász Rolandnak. S a találkozó második percében máris a csapatkapitány veszélyeztetett. Az impozáns, 1984-es UEFA-kupa-menetelést idéző, hosszanti irányban osztott, piros-kék mezben feszítő Vidi végezhetett el szögletet a jobb oldalról, Juhász 2 méterről fejelt, de egy védőről az alapvonalon túlra pattant a labda. Aztán a 10. percben síri csönd honolt egy pillanatra az RBD távolmaradása okán egyébként sem hangos Pancho Arénában, Kruska egy szabadrúgás után emelte a labdát a védők mögé, Turpel éppen lemaradt róla. Eleinte megakadtak a fehérvári támadások a luxemburgi középpályán, aztán elég volt egyetlen passzjáték, s már vezetett a Vidi, s tapsolhatott az egyelőre csapat nélkül várakozó, s Felcsúton szemlélődő Dzsudzsák Balázs is. A 18. percben Huszti tette át a labdát Nego elé, a francia nem jobbal, hanem egy ütemmel később, ballal lőtt, Joubert nagyot védett, de a kipattanót Lazovics 11 méterről estében a jobb alsóba helyezte, 1-0. A gól után átengedte a területet a Vidi, s a Dudelange közeledett is, bár csak pontrúgásból kereste a kaput a labdával. Idegessé vált a találkozó, némi lökdösődés is kialakult, mire Eperjes Károly színművész a lelátóról megjegyezte: „a színvonalnál már csak a bíráskodás a rosszabb”, mire Couturier egy vestélyes kapáslövéssel válaszolt.

 

Fordulás után a luxemburgi kapu előtt állomásozott a Vidi, Juhász közel járt a gólszerzéshez. Aztán addig küzdöttek a vendégek, mígnem zavart okoztak előbb a fehérvári középpályán, majd a védelemben is. Az 55. percben Vinícius vesztette el a labdát a 16-osnál, Couturier pedig jobbal a hálóba helyezett, 1-1. A Vidinek nem ízlett a blama, gyorsan reflektált. Lazovics tekerte balról a kapu elé a labdát, Nego 5 méterről lőtt, a felső lécről talán a vonal mögé, majd onnan ismét a keresztlécre pattant a labda, végül M. Scsepovics segítette a hálóba, 2-1. Továbbra is akadozott a Vidi játéka, fütyültek is a hazai nézők, Juhász pedig a társakkal ordított, mikor helyzetbe kerültek a vendégek. És kerültek, a hosszabbításban Kovácsik bravúrral védett, majd ziccert rontott a Dudelange, és kapufát is lőtt. Mélisse a végén Pátkait hasba rúgta, piros lapot kapott, majd a skót bíró megkönyörült a Vidin. Továbbjutottak a fehérváriak.

Jegyzőkönyv

MOL Vidi FC–F91 Dudelange 2-1 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2514 néző. Vezette: Donald Robertson (skót)

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – A. Hadzic – Nego, Pátkai – Huszti (Nikolov, 63.)– M. Scsepovics (Kovács I., 89.), Lazovics (Varga J., 84.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

F91 Dudelange: Joubert – Jordanov, Schnell, Prempeh, Mélisse – Sinani (Yéyé, 76.), Stélvio, Kruska (Perez, 83.), Couturier –Turpel, Stolz (Ibrahimovic, 70.). Vezetőedző: Dino Toppmöller

Gól: Lazovics (18.), M. Scsepovics (59.) illetve Couturier (55.)

Sárga lap: Pátkai (22.), Fiola (26.), Huszti (44.), Varga (88.), M. Scsepovics (93.) ill. Schnell (36.), Sinani (42.) Kiállítva: Mélisse (93.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában