Minifutball

2019.06.12. 22:18

Sorsoltak Perthben

Kisorsolták az őszi, Ausztráliában megrendezésre kerülő minifutball-világbajnokság csoportjait.

Horog László

Tibor Dávid, a szövetség elnöke bízik az éremszerzésben

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Nagy Lajos szövetségi edző által irányított együttes több edzőmérkőzést vívott a tavasszal, a fiúk szorgalmasan gyakorolnak az őszi vb-re. Perth városa ad otthont a seregszemlének, amelyen 32 együttes áll rajthoz, több válogatott először lép pályára a kispályás futball legrangosabb eseményén. A mieink csoportjába, a B-jelű négyesbe is került egy ilyen, Szaúd-Arábia újoncként szerepel hazánk, Anglia és Líbia társaságában. Nagy Lajos a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is több fehérvári játékos meghívását tervezi a nemzeti együttesbe.

Tibor Dávid, a szövetség elnöke bízik az éremszerzésben
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Úgy gondolom, közepesen erős csoportba kerültünk, járhattunk volna rosszabbul is – mondja a hazai és az európai szövetség elnöke, Tibor Dávid. – Az angolok tavaly elődöntősök voltak a kijevi Eb-n, ahol mi a nyolcaddöntőig jutottunk, a csehekkel szemben estünk ki, balszerencsés körülmények között. A líbiaiakat ismerjük, a 2017-es, tunéziai vb-n továbbléptünk ellenük, a negyeddöntőben a későbbi győztes csehek ellen maradtunk alul. A szaúdiakról nincs információnk, de a torna kezdésére összegyűjtjük a megfelelő infókat. Eb-ről már van érmünk, két éve bronzérmet nyertünk Brnóban, vb-n még nem álltunk dobogón. Talán ezúttal összejön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában