Innen nehéz lesz

2019.03.04. 22:28

Sorban harmadszor is vesztett a Fehérvár

A jégkorong Erste Liga rájátszásában két szoros vereség után fogadták hazai pályán az Újpest csapatát a Fehérvári Titánok.

Dévai N. Csaba

Remek napot fogott ki Duschek Dávid, nem lehetett túljárni a lila-fehérek kapusának eszén

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A maroknyi vendégtábor örülhetett elsőként a találkozón, ugyanis Mihály kisbüntetése után mindössze hat másodperccel már Gyenes kapujában kötött ki Varga Arnold lövése, 0-1. Az eset ráadásul mindössze 29 szekundum után született, mondhatni a lehető legrosszabb rajtot vette a mérkőzés fehérvári szempontból.

A 29. születésnapját vasárnap ünneplő Kiss Dávid csapata Huba 2+2 perces büntetése alatt jobbára csak körbeadogatta a korongot az ellenfél kapuja előtt, tiszta lövőhelyzetig nem jutottak a négy perc során. A kiállítások sorát Imre Patrik folytatta két és fél perccel az első játékrész vége előtt, majd egy perccel később Mark Bennett is csatlakozott társához a büntetőpadon. A kettős előnyt viszont sikerült kivédekezni, maradt az egygólos hazai hátrány az első szünetre.

Remek napot fogott ki Duschek Dávid, nem lehetett túljárni a lila-fehérek kapusának eszén
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A második harmad elején Szita Donát passzáról nem sokkal maradt le a kapu előtt érkező Mihály Ákos. A játékrész felénél ismét a vendégek előtt adódtak helyzetek, nem unatkozott Gyenes a fehérvári ketrecben. Ropret szólója után a kipattanót sokadik próbálkozásra sikerült biztosítani, és összességében is igaz volt ekkor, hogy nem volt a lehető legmagabiztosabb a hazai hátsó alakzat. A harmad végére felpörögtek az események, Lewis és Császár ütőjében maradt bent az egyenlítést jelentő gól. Ahogy az lenni szokott a sportban, ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon bement: az egyre jobban kinyíló Titánok védelme mögé Stefi­shen indította Vincze Pétert, aki egy az egy ellen kíméletlenül kilőtte a bal felsőt, 0-2. Ezután az előbbi gólszerző passzából Stefishen forgatta meg védőjét, majd Gyenes lábai között a hálóba lőtte a korongot, 0-3. A fél perc alatt bekapott két gólra kettős előnyből tudott válaszolni a Fehérvár, Szita Donát volt erőszakos Duschek Dávid kapuja előtt, 1-3.

A záró játékrészre is jutott fehérvári kettős előny, ám ismét elszalasztották a Titánok ezt a ritka kincset Huba és Nagy Nilan büntetése után. A harmad felénél Balogh és Madácsi eresztett el két veszélyes lövést, de Duschek egész egyszerűen megbabonázta a fehérvári lövőket ezen az estén. A legvégén Benk András találata állította be az 1-4-es végeredményt a kapus nélkül támadó Titánok ellen.

Győzelmével az Újpest már 3-0-ra vezet a párharcban, így a szerdán 18.30-kor kezdődő találkozón már az életben maradás lesz a tét a Titánoknak.

 

jegyzőkönyv

Fehérvári Titánok–UTE 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 560 néző. V.: Haszonits, Gangel, Árkovics, Kedves.

Titánok: Gyenes – Kiss R., Beukeboom, Kiss P., Mihály, Lewis – Láday, Reiter, Szita 1, Bennett (1), Madácsi – Szabó B., Imre, Balogh B., Császár, Péter – Vas, Sándor, Buzás, Mazzag (1), Hamvai. Vezetőedző: Kiss Dávid.

UTE: Duschek – Huba, Pokornyi, Brine (1), Hebar, Ropret (1) – Kiss Philip, Kiss-Rusk, Benk 1, Stefishen 1 (1), Vincze P. 1 (1) – Varga A. 1, Nagy N., Csanyi, Kocsis, Nemes – Kovács A. Kovács S., Szalma. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kapura lövések: 44-35.

Kiállítások: 8, ill. 20 perc + 10 perc fegyelmi (Kiss Rusk).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában