A Körmenddel kezdenek

2018.04.05. 21:16

Soproni győzelmével egy helyet javított az Alba Fehérvár

A férfi kosárlabda-bajnokságban szombaton kezdődik a középszakasz. Az Alba a felsőházban folytatja.

Horog László

Miután a tavalyi szezonban mindent megnyertek itthon, a szezon kezdése előtt érthetően az ismétlést tűzték ki célul a fehérvári kosárlabdázók elöljárói. A bajnokságot gyengén kezdték, 3 vereséggel és 1 győzelemmel, valamint a nemzetközi kupában is két vereséggel indítottak. Aztán hatalmas menetelésbe kezdtek, zsinórban aratták a győzelmeket, a lendületet a Kaposvár törte meg, január első hétvégéjén. Újabb remek széria következett, ami február derekán szakadt meg, a KTE elleni, 79–75-ös, hazai vereséggel, majd jött a kupadöntő, Debrecenben. A 4. hely jutott a fehérváriaknak, március elején pedig befejezték szereplésüket a nemzetközi porondon. Egy évvel ezelőtt a második csoportkörből nem léptek tovább Dzunic Branislav tanítványai, ezúttal magabiztosan abszolválták a második kanyart is, a 16 között a litván Juventus Utena búcsúztatta őket. A kiesés után csak a hazai bajnokságra kell fókuszálniuk. Jászberényben meglepő vereséget szenvedtek, valamint kikaptak Körmenden, ellenben magabiztosan verték a MAFC-ot, győztek Szegeden és az első etap utolsó fordulójában, Sopronban. A hűség városában minden a látogatók mellett szólt, a korábban rendre a rájátszásban szereplő SKC ezúttal romokban hever, a bennmaradásért küzdenek a folytatásban.

Lóránt Péter (a labdával) 14 pontot dobott
Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

– Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk Sopronban, eleve nehéz meccsre készültünk. Ez be is következett, egylabdás mérkőzés volt, sok hibával játszottunk az első félidőben, főleg a saját palánkunk alatt voltunk hatástalanok. A nagyszünet után, a harmadik negyedben sikerült felülmúlni a hazaiakat, jobb ritmusban játszottunk és a végjátékban pontosabbak voltunk, mint a soproniak – közölte Dzunic Branislav.

A kék-fehérek a sikerrel előztek, az előzőleg a harmadik helyen tanyázó Egis Körmend meglepően sima, 93–74-es vereséget szenvedett Kecskeméten, a Forray Gábor irányította KTE ezzel kikaparta a gesztenyét az albásoknak. A Fehérvár szombaton, 19 órakor, hazai pályán kezdi a felsőház küzdelmeit, a hátrébb csúszó körmendieket fogadják. Jövő szerdán pedig Szolnokra látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában