Sport

2013.12.14. 19:51

Winter Classic - Somogyi eldöntötte

A második nap is remek hangulatban telt a fővárosi jégkorong Winter Classicon, ahol előbb a gyermekek vették birtokukba a jeget, aztán az öregfiúké volt a terep, majd jöhetett a Mol Liga rangadója, a DAB.Docler–Miskolci Jegesmedvék mérkőzés.

Bobory Balázs

No de térjünk még vissza néhány mondat erejéig a pénteki nyitónapra, amikor a Sapa Fehérvár AV19 remek játékkal 6-3-ra legyőzte az EBEL egyik bajnokaspiránsát, a Red Bull Salzburgot. 

– Ez van amikor fegyelmezett észak-amerikai jégkorongot játszunk – értékelt a meccs után Marty Raymond, a fehérváriak vezetőedzője. – Mindenki számára hatalmas élmény volt ez a nyitott pályás mérkőzés, egyedül Bálizs Bence és Colton Yellow Horn sérülése árnyékolta be az estét. Az említett két játékos közül Bálizs lovaglóizom-húzódást szenvedett, így vasárnapi játékára kisebb az esély, a Trattnig által bruttálisan leütközött Yellow Hornnak az ínye szakadt fel és szédült meg az alattomos megmozdulástól, de van esély a Klagenfurt elleni szereplésére. 

A Sapa Fehérvár tehát szombaton készülődhetett a KAC elleni EBEL-csatára, a Karácsonyi Hok Bulin viszont nem volt megállás, folytatódtak a jobbnál jobb és érdekesebb programok. Koradélután öröm volt látni a gyerekeket a Városliget jegén, romlatlanul, önfeledten küzdött a mini korosztály, minden csel, passz, gól nagy üdvrivalgást váltott ki a lelátókon. Ezután jöhetett egy másik generáció, mégpedig az öregfiúké, délután All Star-összecsapás is volt a Vajdahunyad vár tövében.



Kangyal Balázs fehér csapata Palkovics Krisztián piros együttesével nézett farkasszemet. Az egykori klasszisok játéka most is élményszámba ment, hiába voltak lassabbak már a mozdulatok. Változatos volt a találkozó, a fehérek éppen Kangyal góljával szereztek vezetést, de aztán a másik oldalon Szajlai László duplázott, máris a pirosaknál volt az előny. Jött azonban az újabb fordulat, Hoffmann Attila és Pék György találatai ismét a fehérek vezetését jelentette, ám a pirosak megint forsítani tutak Pindák László két góljával és 4-3-ra megnyerték az összecsapást.

A két csapatban olyan remek hokisok léptek még jégre, mint Holéczy Roger, Kiss Tibor, Hudák Gábor, Szuper Levente. A nap főprogramja csak ezután következett, az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe került DAB.Docler Mol Liga-mérkőzésen a nagyszerű formába lendült Miskolccal nézett farkassszemet. Ismét kiváló hangulat volt a lelátókon, a nagy hideg nem zavarta a szurkolókat, akik óriási hangpárbajt vívtak. már a meccset megelőzően is. 

Papíron a Dunaújváros – Kalnins – Lindgren, Somogyi, Ladányi, Pavuk, Hruby, Huba, Magosi E., Papp V., Hüffner,, Nagy R., Léránt, Gröschl, Hegyi Á. Z., Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Szabados, Azari, Szappanos, Kiss Á. – volt a pályaválasztó és az első harmad képe alapján tényleg úgy tűnt, mintha otthon játszana, saját csarnokában. A miskolci kapusnak, Duschek Dávidnak nem kellett munkanélküli-segélyért folyamodnia, dolgoztatták őt a DAB játékosai rendesen, azonban egyszer sikerült csak kifogni rajta, mégpedig Ladányi Balázsnak, ez jelentette az újvárosi vezetést. 

A második játékrészben már aktívabb volt a Miskolci, és ez gólban is megmutatkozott, Jordan Knox a 23. percben kilőtte a kapu jobb oldalát. Helyzetek akadtak itt is, ott is, de a kapusok remekeltek, így a nagyszerű iramú meccs utolsó periódusa 1-1-ről kezdődött. Pörögtek a csapatok becsülettel, de a döntő gólt egyik fél sem tudta bevinni, kiegyenlített volt a játék. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek harmadik percében eldőlt a csata, Somogyi lett a nyerőember, a DAB 2-1-re nyert., és kettő pontot kasszírozott a Winter Classicon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!