Sport

2016.11.11. 18:50

Somogyban a kosarasok - Az Alba Fehérvár a hétvégén a hazai bajnokságban érdekelt

Székesfehérvár - A szerdai, Benfica elleni EK-siker után szombaton 18 órakor Kaposváron lép pályára az Alba.

Horog László

Az nem jelent meglepetést, hogy a fehérváriak ott vannak a tabella elején, a második helyen várják a szombati ütközetet, az azonban a meglepetés erejével hat, hogy a Kaposvári KK ott tanyázik az élmezőnyben, a 4. helyen. A nyáron, a szezon megkezdése előtt háromszor találkoztak a felek, Kaposváron nyitott és zártkapus mérkőzésen, valamint Fehérváron is, szurkolók előtt. Kétszer Dzunic Branislav tanítványai nyertek, egyszer pedig a KK, a második, somogyi találkozón.

Justin Edwards (14) az Alba Fehérvár egyik húzóembere
Fotó: Molnár Artúr

Aztán indult a bajnoki pontvadászat, amelyen a fehérvári kék-fehérek hat mérkőzésből ötöt nyertek, jobbnak bizonyultak a ZTE, a Falco, a MAFC, a Jászberény és a Paks csapatánál is, mindössze Sopronban szenvedtek nagy csatában vereséget, a nyugati határszéliek 80-73-ra bizonyultak jobbnak. A többi meccset Lóránt Péterék különösebb gond nélkül hozták, legutóbb az Atomerőmű felett arattak rendkívül magabiztos, 96-67-es győzelmet. Szerdán a nemzetközi porondon voltak érdekeltek, 90-71-re darálták le a portugál Benficát, visszavágtak a FIBA Europe Cup nyitófordulójában elszenvedett, 77-74-es vereségért.

A Kaposvár is győzelemmel nyitott október első hétvégéjén a bajnokságban, a Sopron KC-t verték 82-71-re, majd 83-72-re veszítettek Körmenden. Hazai pályán, 79-73-ra felülmúlták a Jászberényt, aztán Pécsen kaptak ki 85-65-re. Az Atomerőmű ellen otthon javítottak, 78-72-re nyertek, legutóbb pedig Kecskeméten arattak bravúros, 79-71-es győzelmet a kispadra szeptemberben visszatért fiatal szakvezető, Fekete Ádám tanítványai. A fehérváriak nyáron szerződtetett, rendszeresen húsz pont felett teljesítő, 24 éves kanadai bedobója, Justin Edwards ezúttal is győzelmet remél:

- Szerdán a portugálok ellen is nagyszerű mérkőzést játszottunk. Végig koncentráltan kosárlabdáztunk, nagy energiákat mozgósítottunk, frissebbek voltunk a vendégeknél. Jól ment a játék nekem is és a társaimnak is, megérdemelten nyertünk.

- A magyar bajnokságban is minden meccs rangadó, különösen idegenben kell nagyon figyelnünk. Legutóbb idegenben, Jászberényben is szoros találkozón arattunk 71-67-es győzelmet - közölte Justin Edwards, a fehérváriak
kulcsembere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!