Kosárlabda

2019.04.03. 22:17

Sok hiba az atomvárosban: kikapott az Alba

A középházba jutás szempontjából fontos, korábbról elhalasztott meccset pótolt az ASE és az Alba. A hazaiak 74-57-re nyertek.

Horog László

Nem sikerült megállítani a paksi rohamokat

Fotó: Molnár Gyula

Azzal, hogy az ASE vasárnap este Kecskeméten kapott ki, a Fehérvár pedig hazai pályán maradt alul a Sopron ellen, mindketten megnehezítették saját helyzetüket a bajnoki folytatást illetően. A szerda esti tolnai derbit megelőzően mindkét klubnál úgy számoltak, amennyiben nyernek, fellélegezhetnek. Vereség esetén azonban nem csak a saját kezükben van a sorsuk, az ellenfelek eredményeinek szerencsés alakulása is szükségeltetik a középházba jutáshoz, az alapszakasz utolsó, szombati fordulójában.

Alighanem a hétközi időpont volt az oka, hogy nem volt telt ház, Fehérvárról is kevesen zarándokoltak el az atomvárosba. Az első három dobás mindkét oldalon kimaradt, aztán Eilingsfeld begyötörte a gyűrűről leperdülő labdát. Faust hármasa is a gyűrűbe hullt, Henton is beköszönt, gyorsan ellépett 7-0-ra a házigazda. Heath pontjai­val közelebb jött a Fehérvár, a válogatott kulcsembere, Eilingsfeld ügyeskedett, nem csökkent a különbség. Amikor a vendégek közelebb araszoltak volna, mindig akadt hazai kosaras, leginkább Faust, aki betalált. Persze rontott dobásaik is akadtak, Free­man végre dobott egy hármast, közelebb is jött az Alba. Mi több, egy pontra zárkóztak a kék-fehérek, Cabezas kosarával, sőt, nagyobb odafigyeléssel a vezetést is átvehették volna. Zeno triplájával sikerült is, tíz perc után 17-20 állt a táblán. Medve egalizált kintről, Lóránt büntetőit bedobta, Cabezast irányítóban Tóth Péter, Freeman helyett Filipovics kapott bizalmat. Négy ponttal megugrott a Fehérvár, Medve Máté pontjaival tartotta a lépést az ASE, vezetett az Alba, de meglépni nem tudott. Sőt, fordított a házigazda, Henton kosara után Jesus Ramirez időt kért, 28-24. Kovács Ákos sem tétlenkedett, hazai pontok után ismét időt kért ismét Ramirez, 33-24. Tovább nőtt a hazai előny, Lóránt pontjaival tartotta a lépést a kék-fehér alakulat, félidőben 36-29-re vezettek a jobban célzó paksiak.

Nem sikerült megállítani a paksi rohamokat
Fotó: Molnár Gyula

Cabezas triplája a gyűrűbe hullt, a folytatásban hat pontra jött a Fehérvár, majd Jevtovic büntetőivel és Eilingsfeld közeli pontjaival ismét távolodott a Paks. Kulcspillanatokban rontottak a vendégek, Nikola Jevtovic szedte a lepattanókat, majd be is fejezte az akciókat, időt kért a fehérváriak szakvezetője, 45-34. Henton formás támadást követően, a sarokból volt eredményes, nem találták a ritmust a fehérváriak, peregtek a percek, de a különbség nem csökkent. Keller Iván triplájára Nicholas Faust azonnal reagált, az amerikai légiós ügyeskedett, Lóránt triplájával férkőztek közelebb a látogatók, Ramirez újfent időt kért, 51-43. Heath egyik büntetőjét sem dobta be, Eilingsfeld viszont nem rontotta el ziccerét, szorgalmasan szedte össze a lecsorgókat, ismét távolodott a házigazda, fél óra után tíz ponttal vezettek a vendég­látók. Aztán Freeman és Zeno kapta el a fonalat, időt kért Dzunic, 55-49, majd Williams villant. A mérkőzés során sokadszor meg tudott lépni az Atomerőmű, míg a fehérvári dobások kiszédültek a gyűrűből, így végig vezetve nyertek a házigazdák, 74-57-re.

JEGYZŐKÖNYV

Atomerőmű SE–Alba Fehérvár 74-57 (17-20, 19-9, 17-14, 21-14)

ASE Sportcsarnok, v.: Győrffy P. A., Fodor A., Goda L. (Balogh L. Gy.). ASE: Kovács Á. 2, Faust 17/9, Henton 18/9, Eilingsfeld 15/3, Jevtovics 7. Csere: Medve 7/3, Ruják 4/3, Williams 2, Horváth K. 2. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Alba: Cabezas 6/6, Zeno 11/3, Freeman 9/3, Lóránt 14/3, Heath 10. Csere: Peterson 2, Filipovics 2, Tóth P. –, Keller I. 3/3. Vezetőedző: Jesus Ramirez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában