Jégkorong

2019.05.02. 21:46

Sofron István a MAC Újbudában folytatja

A divízió 1 A-s jégkorong-­világbajnokságon a litvánok ellen elérte 100. pontját a válogatottban, majd kiderült, hogy távozik a Fehérvár AV19 csapatától.

Ferencz Balázs

Sofron ellenfele és társa is volt Hartynak (hátul) a Volánban

Fotó: FEOL

Arról már korábban is nyilatkozott a 31 éves, Székesfehérváron nevelkedett csatár, hogy nem egyeznek gondolataik a jégkorongról Hannu Järvenpääval, a Fehérvár AV19 vezetőedzőjével. Ezért várható volt, hogy a korábban a német Krefeld Penguine csapatában, az EBEL-es Klagenfurtban, valamint a Villachban is megforduló Sofron István szakít nevelőegyesületével. A csatár a szlovák Tipsport Ligában szereplő MAC Újbuda alakulatához szerződött.

– Mindenképpen szerettem volna váltani az idei szezon után, amikor megtudtam, hogy Hannu Järvenpää marad a vezetőedző. Kevés játéklehetőséget biztosított számomra, nem számított rám emberhátrányban, és emberelőnyben is csak nagyon ritkán használt, így a meccsek kilencven százalékában tíz-tizennégy perc játékidőt kaptam, ami nem elegendő – nyilatkozta a fővárosi klub közösségi oldalán Sofron István.

Sofron ellenfele és társa is volt Hartynak (hátul) a Volánban
Fotó: FEOL

A fővárosi klub arról is beszámolt, hogy Sofron döntésében sokat számított, hogy új lakhelyéhez, Érdhez közel legyen új állomáshelye. Ugyanakkor fontos volt az is, hogy érezte a MAC vezetőin: mindenképp szeretnék szerződtetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában