Nem sikerült javítani

2019.11.27. 21:38

Sima vereséget szenvedett az Aqvital FC Csákvár csapata

Elmaradt mérkőzést pótolt szerda kora délután az Aqvital FC Csákvár együttese az albérletben játszó Budaörs ellen a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II-ben.

Dévai Nándor Csaba

Ezúttal sem sikerült legyűrni a Budaörs gárdáját, akadozik a csákvári gépezet Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egy döntetlennel és két vereséggel a háta mögött, azaz három nyeretlen mérkőzés után várhatta a középmezőnyben helyet foglaló Budaörs elleni találkozót a Csákvár. A Fejér megyei alakulat azonban a hullámvölgy ellenére is a tabella harmadik helyéről kezdte a mérkőzést, az viszont egyértelmű volt: szorosan sarkukban járó riválisaik lerázásához mindenképpen győzni kell.

Kiprich Dávid jókor érkező blokkjára volt szükség már a 2. percben, hogy Szabó Bálint ne szerezze meg idejekorán a vezetést a „hazai” csapatnak. Maradtak támadásban a budaörsiek, a 4. percben Medgyes Sinan kínálta meg Markek Tamást egy lövéssel, aki végül bravúrral hárította a próbálkozást. A 10. percig kellett várni az első komoly csákvári offenzívára, ekkor az előretörő Albert István löketét védte szépen Szabó Balázs hálóőr. Nem unatkozhatott kapujában Markek, a 18. minutumban Kulcsár Tamás beadása után Halmai Ádám maradt üresen az ötösön, ám közeli lövésének végül megálljt parancsolt a vendégek kapusa. Öt perccel később viszont már ő is tehetetlennek bizonyult, Medgyes beadását az MTK-ból érkező Kulcsár Tamás bólintotta a Csákvár kapujába, 1-0. Nem sokon múlott a második, két perccel később Halmai fejesét bravúrral szedte ki Markek a kapu torkából. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt a félidő hátralévő részében, míg a 42. percben Mészáros Dávid lövése szállt el a kapu mellett.

Ezúttal sem sikerült legyűrni a Budaörs gárdáját, akadozik a csákvári gépezet
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szűk hazai előnynél indult tehát útjára a labda a második félidőt jelző sípszó pillanatában, azonban hamarosan vissza is térhettek a játékosok a középvonalhoz. Mindössze 5 perc telt el a játékrészből, amikor Kulcsár 18 méterről eleresztett lövése vágódott védhetetlenül a bal felső sarokba, 2-0. Ahogy a gólok elcsendesültek kissé, és a mezőnyjátékra terelődött a hangsúly, a játékvezetőre is komoly feladat hárult. Szilágyi Sándor a 66. percben már a negyedik sárgát villantotta, ebből három pedig a Csákvárt sújtotta. Az igazi csapás viszont a 69. percben jött, amikor a csereként beálló Stieber András váltotta gólra Szabó Bálint pazar centerezését, eldöntve a találkozó kimenetelét, 3-0. Markek a 80. percben Pethő Bence lövését védte, míg a túloldalon a 85. percben Tamás Nándor lökete nem okozott problémát Szabó Balázsnak. Maradt tehát a 3-0, a csákvári szakvezetésnek pedig valami újat kell kitalálnia a hétvégi, Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnoki előtt, hogy megtörjön a rossz széria.

– Sajnálatos módon nagyon rosszul játszottunk, megérdemelten nyert a Budaörs. Ez a három vereség egymás után már egy komolyabb sorozatnak tűnik, és valahogy meg kell próbálnunk ezt megállítani, a nehéz sorsolás ellenére. Vissza kell térnünk a régi kerékvágásba, a győzelem útjára, kicsit átértékelünk mindent, meg kell nézni, hogy mi az, ami ezelőtt működött, most pedig nem. A keretben nincsenek egészségügyi problémáink, azon játékosoknak, akik pályára lépnek, többet kell bizonyítaniuk – nyilatkozta a mérkőzést követően Visinka Ede vezetőedző.

JEGYZŐKÖNYV

Budaörs–Aqvital FC Csákvár 3-0 (1-0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 50 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Mohos Milán, Tőkés Róbert)

Budaörs: Szabó B. – Mocsi, Kékesi, Fényes, Medgyes – Zsidai (Végh, 93.), Molnár Cs. – Halmai (Stieber, 50.), Bakos, Szabó B. – Kulcsár (Pethő, 72.). Szakmai igazgató: Bognár György.

Csákvár: Markek – Huszti, Kiprich D., Albert I., Deutsch L. (Sejben, 59.) – Sipos Z., Mészáros D. (Nándori, 66.), Madarász (Mim, 59.) – Tamás N., Baracskai, Kiss T. Vezetőedző: Visinka Ede.

Sárga lap: Kulcsár (57.) ill., Huszti (28.), Sipos Z. (55.), Mészáros D. (66.), Kiprich (90.), Kiss T. (91.)

Gól: Kulcsár T. (24., 49.), Stieber A. (69.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában