Sport

2016.12.19. 22:15

Sikersztori a szemünk előtt

Székesfehérvár - Nem akármilyen sikertörténet a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapatának idei esztendője.

Szupkai Gábor

A klub eseményekben és változásokban bővelkedő, sikerekben gazdag szezonon van túl. A csapat vezetőedzője Pál Tibor Kornél a kezdetek óta az Enthronersre áldozza rengeteg szabadidejét és energiáját, ennek pedig meg is lett az eredménye. 2016-ban megkapta a Széchenyi Közügyekért Díjat, nem mellesleg pedig elképesztő sikereket ért el a Koronázókkal.

Itt kezdődött igazán a szezon, az első First Fielden rendezett mérkőzésen a Boda Troopers ellen Fotó: Molnár Artúr

- Az év elején a pályánk, a First Field építése és átadása egyértelműen megalapozta az egész hátralévő időszakot. A srácok megérezték, olyan lehetőséget kaptak, amivel élni kell. Így a munkához való hozzáállás csapatszinten rettentően sokat változott. Ezért az év elején két magasabb osztályban szereplő együttes ellen mértük fel, mit tudunk, és már itt megmutatta oroszlánkörmeit a társaság.

- Foglaljuk össze röviden ezt a szezont és a menetelést.

- Az első meccsünket Jászberényben vívtuk, ahol az első félidőben érthetetlenül döcögött a játékunk, de a szünet után megnyugodtunk, és simán hoztuk a győzelmet. Ezt követte a First Field avatómérkőzése a Boda Troopers ellen, amiről számomra örök emlék marad a játékosaim arca, mikor bevonultak a pályára, és meglátták azt a rengeteg embert a lelátón. Szerencsére nem váltak görcsössé ettől, hanem feldobódtak, és mondhatjuk, hogy parádéztak az újonccsapat ellen. Utána az addig veretlen Szombathely Crushers érkezett, azt a meccset kis híján tönkretette a hatalmas eső, de végül egy touchdownt sikerült szereznünk, és nyernünk. Ekkor mutatta meg először a közönségünk, hogy milyen lelkes társaság, mert kitartottak mellettünk a pokoli időjárás ellenére is. Amit újra bizonyítottak a Győr Sharks II elleni meccsen is, amit szintén hazai pályán vívtunk, mivel a győriek lemondtak a pályaválasztói jogukról, hogy itt játszhassanak.

- Ezzel véget is ért az alapszakasz, következhetett a rájátszás,

- Így van, és jött a Dabas Sparks, akik ellen tán a szezon legjobb játékát nyújtottuk, és döntőbe jutottunk. Ahol viszont fejben nem tudtunk kellően felkészülni az Eagles ellen. Ez volt a fiataljaink első döntője, akik az első hibák után nem tudtak talpra állni, így ott csalódást keltő eredményt értünk el. Szerencsére volt javítási lehetőség, a Tatabánya Mustangs elleni osztályozó, a First Field első villanyfényes mérkőzése, ahol kiváló teljesítménnyel sikerült elérni a célt, a feljutást a Divízió I-be.

- Mitől szereti a közönség ennyire ezt a csapatot?

- Talán azért, mert az emberek azt láthatták, hogy hiába amatőrök a sportolóink, mindenki igyekszik megtenni mindent, és ez inspiráló lehet a számukra is. Érzik ők is, hogy ami itt történik, az nem mindennapi. Mi abba az irányba megyünk, hogy Magyarországon meghatározó csapat legyünk, és aztán az Alba Volán mintájára Európában is szeretnénk megmutatni magunkat.

- Kik voltak a kulcsszereplők a sikerekben?

- Horváth György kiemelkedően játszott az egész bajnokságban, Galler Szilárd és Galler Henrik pedig a szorgalmával tűnt ki. Ők teljesen újoncként kezdtek, és ahhoz képest, amiből indultak, elképesztően sokat fejlődtek. A támadóoldalon Erős Márk lett az MVP, a védőknél Papp Dániel a speciális csapatból pedig Sándor Gergőt választotta a csapat a szezon legjobbjának.

- Ezek után mik az Enthroners céljai?

- Hivatalos cél a döntőbe jutás, szeretnénk döntőt rendezni a Divízió I-ben is. De én bízom a feljutásban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!