Sport

2016.02.19. 20:45

Sikeres osztrák portya: A Fehérvár AV19 végig irányította a Graz elleni mérkőzést

Graz - Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszának utolsó előtti mérkőzésén Grazban nyert a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Graz 99Ers-Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

Graz, 999 néző, vezette: Trilar, Warshaw (Ettlmayr, Hoffstätter)

Graz 99Ers: Höneckl - Strohamayer, Unterweger (1), Woger (1), Werner, Poulsen 2 - Mitchell, Reinthaler, Zusevics, Brophey, Beach - Kranjc, Kovacevic, Pirmann, Kaspitz, Pinter - Konradsheim, Feichtner, Natter. Vezetőedző: Ivo Jan.

Fehérvár AV19: Hetényi - Varga, Martinelli, Kóger (1), Sarauer 1, Sárpátki 1 - Wehrs, Manavian, B. Orban, Bartalis 1, Sikorcin - Orbán A., Szaller, Francis, Vincze (1) - Kovács Cs. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Bartalis István (j) juttatta másodszor előnyhöz a Fehérvárt. Fotó: Molnár Artúr

Sérülésektől tizedelve, alaposan átforgatott sorokkal vette fel a harcot a Fehérvár AV19 az idény utolsó idegenbeli EBEL-mérkőzésén. A Graz ellen nem is tudott négy teljes egységet jégre küldeni Hannu Järvenpää, de a csonka csapat mégis rettentő lendülettel ugrott a rájátszásról ugyancsak lemaradó Graz 99Ers alakulatának. Kógerék szinte egyfolytában rohamozták az osztrákok kapuját, mígnem a 6. percben egy kisebb tüzijáték végén Andrew Sarauer a kapu mellől kanyarintotta vissza a pakkot Höneckl kapujába. A Graz azonban 16 másodperc elteltével egalizált, a bedobás utáni korongszerzésből Poulsen középről vette be Hetényi ketrecét, 1-1.

Jó iramban karcolták a jeget a csapatok, s a fehérváriak remekül kezdték a középső periódust, Vincze centerezéséből Bartalis ütötte a korongot egyből a kapu jobb oldalába, 1-2. A 36. percben nagy lépést tettek a vendégek a győzelem felé: Manavian lövését még védte Höneckl, Sárpátki azonban ott termett, és a hálóba kotorta a Volán harmadik találatát. A záró játékrészben két kihasználatlanul hagyott fehérvári emberelőny között zárkózott a Graz, a duplázó Poulsen volt eredményes közvetlen közelről, 2-3. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni a hajrában kapott fórjukkal, s a kapus nélküli, növelt létszámú támadójátékban sem voltak eredményesek, így a Fehérvár AV19 nyert, s megközelítette a Grazot az alsóház 5. helyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!