Sport

2012.12.18. 21:11

Sikeres nyitány után a vízisport iskola

Agárd - A Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. – „leánykori nevén” VVSI – befejezte az évet. Ezt értékeltük az ügyvezetővel, Deák Gáborral, akivel már a következő esztendőről is beszélgettünk.

Silye Sándor

Deák Gábornak, az egyesület ügyvezetőjének szegeztem a kérdést, mindjárt a beszélgetésünk kezdetén:

– Hála az égnek, vége az évnek?

– Sikeres évet tudhatunk magunk mögött. Ez volt az első esztendőnk, a legfontosabb eredményünk, hogy a 40 fős gyereklétszámot 280-ra növeltük. Nehéz örökséget vettünk át, Kovács Zoltán szakmai igazgató úr csapatával sok gyereket vonzottunk ide, így később a nagyobb merítési lehetőség jelentheti a szakmai sikerek alapját. Sok versenyen vettünk részt, országos bajnokságokon is, számtalan érmet szereztünk, de ezek összesítése később lesz.

 

A Velencei-tónál a vízisportok növekvő bázisa lehet a jövő jó eredményeinek legfontosabb alapja (Fotó: Lovász Lilla)

– A versenyrendezéseik megfelelőek voltak?

– Jellemzően az utánpótlás részére rendeztünk megmérettetéseket, ezekre joggal lehetünk büszkék. Baráth Etele elismerte: megfelelően bonyolítottuk le a viadalainkat, ám lesz még fejleszteni valónk, főleg az infrastruktúra terén.

– Tervek voltak, ezek valósággá válhatnak?

– A sukorói pálya ad sok feladatot, de az agárdi épület- komplexum fejlesztése is időszerű, ahol rehabilitációs sportközpontot hozunk létre. Rövidesen kiírásra kerül egy 2,25 milliárdos pályázat, amelyből a teljes területet rendezhetjük, a két kikötőt kivéve. Az építési hatóságnál vannak a tervek, ezek rövidesen a rendelkezésünkre állnak, szeptemberben kezdhetjük az építkezést.

– Tömegsport: a környék iskolái partnerek a sport tömegesítését tekintve?

– Igen! Jönnek vitorlások a fővárosból, de elindítottunk egy csoportot az itteni gyerekeknek is. Az edzők járják a sulikat, az apróságokat elhozzuk a telephelyre, itt megismerkedhetnek a vízi sportokkal. Aki eljön, az itt is marad.

– A jó év után mik lehetnek a jövő nagy feladatai?

– Elsősorban az építkezés, a turisztikai fejlesztés, erre beadtuk a 150 milliós pályázatunkat. Az északi pálya épületeit igyekszünk a célnak megfelelően rendbe tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!