Sport

2014.09.24. 18:15

Seres Ferenc - Aki nem csak birkózni, de dolgozni is tudott

Új sorozatot indítunk, amelyben a korábbi idők kiváló sportolóit faggatjuk arról, hogy volt régen és hogy van ma?

Bobory Balázs

Seres Ferenc birkózónak egy-egy olimpiai, világbajnoki, két Európa bajnoki bronzérme van, de 8 magyar bajnoki arannyal is dicsekedhet.

- Mindig csodálatos érzés volt felállni a dobogóra, főleg annak a tetejére. De az olimpia, a világ- és az Európa bajnokság már másabb, ott maga a boldogság volt, hogy felléphettem a dobogóra, annak a harmadik fokára. Abban az időben sokan ismertek, megismertek, elismertek bennünket, de így van ez még ma is, pedig jó ideje Pátkán élek. Tény: a dobogó harmadik fokától csak egy lépés az első, de ez nem adatott meg nekem, bár nagyon szerettem volna megtenni ezt a hosszú utat. Moszkvában az olimpián 35 évesen örültem a bronznak is. Jöttek a fiatalok, szép és jó volt minden, tagja lenni a sikercsapatnak San Diegóban, ahol a vb-n négy aranyérmet nyertünk, az egyik Rácz Lajosé volt. Ott a 4. lettem, de pechem volt - mondta.

Seres Ferenc olyan mint rég

Muszáj volt megkérdeznem, mert Feri ismertető jele a nagy autó: kis embernek nagy autóval kellett járnia?

- Minden téren versenyző típus vagyok. Most is egy 151 lóerős, 16 szelepes autóval járok, szeretem őket, mert utálom, amikor megelőznek.

Kíváncsiskodtam: hogy tudott civillé válni, mihez kezdett a sport után az életben?

- Sokaknak nehéz ez az időszak. Az Öreggel, Tombor Pista bácsival megbeszéltem, visszamegyek a Vidibe, ahol több mint 30 évig az öntödében dolgoztunk a testvéremmel. Két évre rá kiváló dolgozók lettünk, ha delegáció jött, az üzemvezető velem villogott , lám, Feri nemcsak birkózni, de dolgozni is tud.

Nekiszegeztem az utolsó kérdést: amikor Pátkán a kertjében ül és gyönyörködik, újra lejátssza a régi meccseket?

- Sokat gondolok ezekre, a múlt időre, de birkózok még ma is. Sokszor visszamegyek a Szondiba, ilyenkor Rácz Lajos szól, mutassak fogásokat a gyerekeknek. Megteszem, ha már ez az életem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!