Sport

2016.04.27. 19:29

Sebestyén Dalma is úszik a londoni Eb-n

Harmincegy versenyző vesz részt a londoni Európa-bajnokságon – a Magyar Úszó Szövetség elnöksége szerdai ülésén jóváhagyta a Hargitay András szövetségi kapitány által előterjesztett névsort.

Ferencz Balázs

Húsz férfi és tizenegy női úszó utazhat Londonba, a május 16-22. között esedékes Európa-bajnokságra. Bár a riói felkészülésére koncentráló Gyurta Dániel nem tér vissza régi sikerei helyszínére – az eseményt ugyanabban az olimpiai úszóközpontban rendezik, ahol a 2012-es játékokat, amelyen aranyérmes lett –, minden magyar klasszis ott lesz a rajtköveken. Hosszú Katinka hat számban indul, öten pedig négy rajtot vállalnak. Köztük a fehérvári Hullám 91 növendéke, Sebestyén Dalma is, aki 50m mellen, 100m mellen, 200m mellen és 200m pillangón is medencébe csobban. „Az olimpia jegyében állítottuk össze a csapatot, az edzőbizottsággal teljes egyetértésben, azzal a céllal, hogy még plusz kvótákat tudjunk szerezni Rióra” – mondta Hargitay András szövetségi kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!