a legnehezebb csata

2019.12.18. 14:32

Schiavone legyőzte a rákot

A tavaly visszavonult, 39 éves ex-játékos a közösségi oldalán tudatta, azért nem jelentkezett 7-8 hónapig, mert daganatos betegséget diagnosztizáltak nála.

Italy's Francesca Schiavone serves against Latvia's Jelena Ostapenko during their women's singles first round match on day one of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 15, 2018. (Photo by GREG WOOD / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Greg Wood

„Ez volt a legnehezebb csatám, és nagy örömömre megnyertem. Most újra akcióba lendülök” – jelentette be a kemoterápián is áteső Francesca Schiavone, aki pályafutása legjobbjaként 2011-ben a negyedik volt a világranglistán, az olasz válogatottal pedig háromszor nyerte meg a Fed Kupát.

A nyolc tornagyőzelemmel rendelkező teniszező nevéhez fűződik minden idők leghosszabb női Grand Slam-mérkőzése: a 2011-es Australian Open negyedik fordulójában 4 óra 44 perc alatt győzte le az orosz Szvetlana Kuznyecovát 6:4, 1:6, 16:14-re.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában