Sport

2009.09.10. 02:29

Sapa Fehérvár AV19 - új alapokra helyezve

Székesfehérvár - Holnap 19.15-kor a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Graz 99ers együttesét fogadja az osztrák Erste Bank Eishockey Liga alapszakaszának első fordulójában.

Zalai Hírlap

Ifjabb Ocskay Gábor halála megrázta, lesújtotta a megyeszékhely és az ország hokis társadalmát, nehéz volt akkor arra gondolni, hogy szeptemberben újra jégre lépnek a kék-fehérek, a szurkolók pedig a korábbihoz hasonló elánnal hajszolják a győzelem felé kedvenceiket. 

A sport, a jégkorong szeretete, az emberi tartás és a hatalmas lelkierő győzedelmeskedett, és a fehérvári klub vezetői - élükön id. Ocskay Gáborral - gőzerővel elkezdtek dolgozni azon, hogy ismét egy erős alakulatot építsenek, olyat, amely méltó Csicsó emlékéhez, amelyben maga is oly szívesne játszana. A terv valóra vált, a Sapa Fehérvár AV19 nem csak válogatott játékosok egész sorát és kiváló légiósokat szerződtetett, hanem sikerült befejezni a jégkészítő berendezés kicserélését, valamint egy impozáns VIP-helyiség épült a melegedő tetejére. Ne felejtsük el: az előbbi évek sikertelen próbálkozásai után a szakosztály végre névadó szponzorra, partnerre talált.

Jarmo Tolvanen, a Sapa Fehérvár AV19 új vezetőedzője úgy érkezhetett vissza augusztusban Magyarországra, hogy a költségvetés jelentős része összeállt, bő, erős keret dolgozhatott a keze alatt, talán csak hallott azokról a nehézségekről, amelyek korábban még kétséget sejtettek az EBEL-indulást illetően. Sok minden megoldódott, így már kezdődhet a szezon.

- Bevallom, nem voltak elvárásaim a fehérvári játéko-sokkal kapcsolatban, mert azon kívül, hogy láttam a magyarok A csoportos vb-szereplését, semmit nem tudtam az itteni viszonyokról - mondta a finn szakember. - Kellemesen csalódtam a jégkorongozókban, a körülményekben, minden adott a munkához. Minden játékosnak lehetnek jó vagy rossz napjai, de a tőle telhető lehető legtöbbet mindig ki kell magából adnia. Azt hiszem, ebből a szempontból is megfeleltek az elvárásaimnak a srácok. Egyelőre nem akarom megjósolni, hogy a rájátszásba sikerül-e jutnunk vagy sem, hiszen még csak az EBEL-mezőny felét láttam játszani. Örülök, hogy ilyen magas színvonalú ez a bajnokság és nagyszerű csapatok alkotják, kihívás számomra, számunkra itt szerepelni. A cél a playoff, és ezért mindent megteszünk. Egyébként kiválóan érzem magam Székesfehérváron, nagyon kedvesek az emberek, mindig öröm új országgal, kultúrával megismerkedni.

Jarmo Tolvanen alapesetben 22 játékost nevezhet egy-egy EBEL-mérkőzésre, azonban a következő szezonban a szakosztályvezetés még inkább ki akarja szolgálni a szurkolókat. A drukkerek mostantól minden hazai mérkőzés előtt egy licitáláson vehetnek részt, a szerencsés nyertes meccsszerelésben, 99-es számú mezben a kispadról élvezheti végig az összecsapást. A taktikai értekezleten és a bemelegítésen természetesen nem vehet részt az illető, egyébként végig a játékosok körében élheti át a legizgalmasabb pillanatokat. Az osztrákok által támogatott árverésre egy aukciós honlapon kerül sor.

A Sapa Fehérvár AV19 együttese az első három mérkőzését az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban vívja: holnap 19.15-től a Graz, vasárnap 18 órától a Salzburg, jövő héten pénteken 19.15-től pedig a Vienna Capitals lesz a kék-fehérek ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!