Sport

2006.06.14. 22:00

Rögbis remeklés

<b>Ezüstérem Svájcból, a Bishops Kupa nemzetközi tornáról</b>

Mórocz Zsolt

A Fehérvár RC német, svájci, olasz, francia ellenfelet legyûrve jutott a fináléig a tízes torna során (egy csapatban 10 játékos szerepel). A férfi és a budapesti, dunaújvárosi játékosokkal kiegészült nõi csapat tagjai jókedvûen érkeztek a svájci városba, hiszen 22 fokos melegben hógolyóztak az Alpokban, majd lejõve a magaslatról megfürödtek a Bódeni-tóban.
A lányok a 6. helyen végeztek, az RC Leipzigtõl 34-7-re, az RC Stuttgarttól 12-7-re kikaptak, az RC Bern együttesét 19-14-re legyõzték. A fiúk a német RC Stuttgarttal kezdtek, s 17-10-re kikaptak. Ekkor nagyon összerázódott a társaság, és robajló léptekkel meneteltek elõre. Az RC Luzern gárdáját 43-7-re kapták el, az RC Zürich második csapata is elképedve vette tudomásul, hogy a magyarok 35-0-ra gyõztek. Az olasz ASR Rugby Varese ellen a Fehérvár RC 28-10-re diadalmaskodott. A csapat az elõdöntõbe jutott, ahol a kontinens egyik rögbis nagyhatalmának, a franciáknak a képviselõje várt rájuk, de a Les Post De Catalunya is kénytelen volt fejet hajtani a két Angliában játszó játkosukat, Varga Istvánt és Ódor Tamást a soraikban tudó fehérváriak elõtt, akik 14-7-re fektették õket kétvállra! Ez sokat kivehetett belõlük, mert az aranycsatában az RC Zürich profi játékosai 47-0-ra nyertek, akik eddig hétszer nyerték meg ezt a kupát.
- Egy meccs kellett ahhoz, hogy bemelegedjünk, utána már nem volt gond. Az összefogásban volt a csapat ereje, erre jó lehetõséget adott a tízes rögbi - így az angol quotvendégmunkásquot, Varga István.
- Az utánpótlás ereje is sokat számított a sikerben, az ifjak, az idõsebbek, és az quotangolquot játékosok jó egységet alkottak - tette hozzá Jakab Tamás ügyvezetõ elnök, aki még mindig játszik a csapatban.
Fotó Gyolcsos Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!